CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. február 27., kedd 11:28


Régiós hírek, események

Egy este a 80 éves primadonna köszöntésére

Hétfő este zsúfolásig megtelt a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színházterme: a 80 éves Balla Icát ünnepelte a közönség.

A kerek évfordulón a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ gálaestet szervezett a primadonna tiszteletére, ahol a város és a megye vezetői, Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az ünnepeltet. Az alelnök köszöntő sorai mellé a megyei önkormányzat ajándékát, Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét és a hozzá tartozó díszoklevelet, valamint értékes porcelán ajándéktárgyat adott át a művésznőnek.


Az est során – Bor József rendezésében – a Győri Nemzeti Színház művészei, táncosok, énekesek léptek színpadra.

Részlet Kara Ákos köszöntőjéből:

„...Csodálni való, ahogy Balla Ica primadonna a világban létezik. Csillogó, fényes tekintettel, mosolygósan. Közvetlensége világokat hidal át észrevétlen, bájos humora mögött derű és türelem van. Művészete mindannyiunk öröme, különlegesen sokoldalú tehetsége sok varázslatos estét adott nekünk, s mindezért cserébe igaz szeretettel kívánom, hogy adjon az Isten Neki mindenek előtt jó egészséget, vidámságot, optimizmust és nagyon-nagyon sokáig éltesse!”
P.Z.



Ülést tart a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács (MTT)

Február 28-án Győrött, a Megyeháza dísztermében tartja következő ülését a Megyei Területfejlesztési Tanács(MTT). Az ülés kezdetén dr. Szakács Imre, a testület elnöke ad tájékoztatást a két ülés között eltelt időszak fontosabb eseményeiről és intézkedéseiről. A tervezett napirendek között 7 előterjesztés szerepel:

Az ülés napirendjén szereplő témák között lesz: Két ülés közötti vis maior ügyek, „Partnerség 2007-2013/2020” – a régió, a megyék és a nagyvárosok összehangolt területfejlesztési dokumentumrendszere (benne a megye új fejlesztési koncepciója és programja), korábbi MTT-támogatásokkal kapcsolatos ügyek, kistérségi lehatárolás módosítása, a Megyei Területfejlesztési Tanács 2006. évi működési költségvetésének teljesítése, továbbá a 2007. évi működési költségvetése és a 2007. évi munkaterve.
P.Z.