CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. február 27., kedd 13:06


Március 4-én, vasárnap, 9 órára várják, azokat, akik tenni akarnak a tisztább, szebb és egészségesebb környezetükért

Pataktisztításra várják a soproniakat

Pataktisztításra várják a soproniakat

Március 4-én - vasárnap - reggel 9-kor az Ikva patak kitakarítására várja a Castanea Egyesület a soproniakat.

Mindazok, akik azt szeretnék, hogy az Ikva patak és környezete megtisztuljon, és ezt tevőlegesen is segíteni szeretnék a Talajerő Gazdálkodási Vállalatnak (FLORASCA) játszótérrel szembeni jobbra lévő telephelye előtti területen találkozhatnak (a Lehár Ferenc utca végén), a megadott időpontban
A magánkezdeményezből indult akciót a Castanea Környzetvédelmi Egyesület is támogatja. A szervezők elmondták: konténert és zsákokat a Sopron Holding Zrt. Városüzemeltetési főmérnöksége ad az akcióhoz a Castanea Környezetvédelmi Egyesületen keresztül.
A pataktakarítással egyben a szemetelés visszaszorítását is szeretnék elérni, és a tisztítás folyamán fűzfákat is ültetnek a résztvevők, ez utóbbi szintén a Castanea közreműködésével valósulhat meg.

A munka hatékonysága nagyban függ a résztvevők számától, ezért a szervezők szeretnék, ha minél nagyobb létszámú csapat gyűlne össze, ugyanakkor mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg gumicsizmát, gumikesztyűt és munkáskesztyűt, akár zsákot is hozzon magával. Korlátozott számban kesztyűket a Castanea is tud biztosítani.
Hó esetén az akciót a következő vasárnap tartják, további információk a 70/231-5452-es telefonszámon kérhetők.





(cyberpress)