CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. február 27., kedd 21:31


Sopron nem Balatonőszöd

A polgári oldal határozottan visszautasítja a politikai közbeszédben megjelent durva, személyeskedő megnyilvánulásokat

Sopron nem Balatonőszöd

- Sopronban a polgári oldal határozottan visszautasítja a politikai közbeszédben megjelent durva, személyeskedő megnyilvánulásokat – jelentette ki Dr. Simon István alpolgármester február 27-i sajtótájékoztatóján.
- Sopron 730 éves polgári hagyományaihoz méltatlan az ilyen modor és hangütés –tette hozzá.


- Az új városvezetésnek tudomása volt a város súlyos adósságáról, gyanította a különböző visszásságokat, azonban az átadás-átvétel után talált helyzet minden képzeletet felülmúlt: szabálytalanságok, helytelen döntések sorozatának következményeivel kellett szembesülnie. Az új városvezetés egyik döbbenetből a másikba esett – fogalmazott az alpolgármester.

Dr. Simon István elmondta: A közgyűlés döntése alapján a legfontosabb ügyekben megkezdődött a munkálkodás az emberek pénzének visszaszerzésére, a rend és szabályos működés helyreállítására.

Az új városvezetés véget vet az előző négy év pénzherdálásának és annak a közhiedelemnek is, hogy az új politikai garnitúra is ugyanazt teszi, mint az előző.

- Mi mindent megteszünk azért, hogy a helytelen döntések miatt elveszett pénzek visszakerüljenek – jelentette ki Dr. Simon István.

Hozzátette: Az előző városvezetésből néhányan dühödt acsarkodásba kezdtek, és - nyílt politikai hazudozástól sem megriadva- személyeskedéssel, vaklármával, csúsztatással akarják a figyelmet viselt dolgairól elterelni, és megakadályozni, hogy az emberek pénzét visszanyerjük.

Legutóbb a szocialisták a GYIK bezárásáról, a közgyűlés félrevezetéséről, majd ezt követően a hibák fellistázásáról beszélnek.

Az soproni embereknek inkább az használna, ha mellébeszélés helyett Sopronban is kimondanák, hogy az igazság nem minden részletét fejtették ki, és beismernék, hogy elszúrták, nem kicsit, hanem nagyon. Úgy, talán az emberek még meg is bocsátanának – mondta Dr. Simon István.

BTÉ