CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. március 01., csütörtök 08:08


Mágel Ágost önkormányzati képviselő : az eladósított város nem működtethet luxusvillát

A Wallner villa felújításáról

A Wallner villa felújításáról

A Villa sor 4. szám alatti, városi tulajdonú Wallner villa felújításával kapcsolatos MSZP-s valótlan híresztelésekre reagált Mágel Ágost önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) február 28-án tartott sajtótájékoztatóján.


A Biczi László MSZP-s helyi képviselőnek a Wallner villa kérdésében tett nyilatkozata téves, nem fedi a valóságot – jelentette ki Mágel Ágost. A szocialista képviselőnek, korábbi politikai tanácsadónak lehetősége lehetett volna az igazságot közölni, hiszen mind a jelenben, mind a múlt ciklusban minden információt megszerezhetett – tette hozzá Mágel Ágost.

Mágel Ágost elmondta: A villa állagmegőrző javítására 2005. szeptember 1-jén képviselői előterjesztést nyújtott be, a további állagromlás megelőzésének céljával. Az előterjesztés az állagvédelemre 3 millió forintot irányozott elő. Ezt az előző városvezetés nem fogadta el, amelyet követően a következő közgyűlésre teljes körű felújítást terjesztettek elő 60 milliós költséggel.

A felújítás befejeződött, 60 millió helyett 90 milliót kitevő beruházással, azaz az eredeti előirányzat jelentős túllépésével – mondta Mágel Ágost, aki hozzátette: A villa berendezésére 90 millió forint már nem volt elég.

- Tizenkét milliárd forint adósság mellett, a takarékos költségvetés elfogadása után, nem működtethetünk egy vendégházat, vagy kiemelt minőségű tárgyalóhelyet, a korábbi városvezetés szándéka szerint – mondta a képviselő.

- A jelenlegi városvezetés nem teheti meg, hogy miközben az intézmények költségvetését kénytelen csökkenteni – többek között a kormányzati megszorítások miatt is –, közben luxusvillát tart fenn, jelentős ráfordítással.

Az új városvezetés a takarékos gazdálkodást, a 12 milliárd hiány kezelését tűzte ki céljául, a város megválasztott képviselőjeként ezt kötelességem támogatni – szögezte le Mágel Ágost.


fidesz.sopron.hu