CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. március 01., csütörtök 18:14


Megyei hírek

A 2007. évi költségvetés második fordulós tárgyalására kerül sor  a megyei képviselőtestület március 2-i ülésén

A megyei önkormányzat 2007. évi költségvetése a „kényszerű intézkedések költségvetése - jelentette ki Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki hozzátette: A Gyurcsány kormány kényszerpályát jelölt ki az önkormányzatoknak, különösen a megyei önkormányzatoknak, így a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzatnak is célja „a kényszerű lépések megtétele mellett az, hogy a megyei intézmények ellátottjai, dolgozói, a megyei önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők mindebből csak keveset érezzenek meg, illetve minél kevesebb kedvezőtlen hatással kelljen szembesülniük”

Dr. Kovács Béla megyei főjegyző tájékoztatása szerint –a jogszabályi előírásoknak megfelelően - a megyében működő reprezentatív szakszervezetekkel megtörtént a 2007. évi költségvetés témájában a szükséges egyeztetés. Az egyeztető megbeszélésen megjelent szakszervezetek képviselői kinyilvánították, hogy a megyei önkormányzat 2007. évi költségvetésében szereplő személyi juttatások előirányzatait megismerték és tudomásul veszik.

Kara Ákos elmondta, hogy a pénteki közgyűlés az ő javaslatára - előreláthatóan - közgyűlési nyilatkozatot fogad el a Győr-Veszprém vasútvonal végleges fennmaradásának támogatásával kapcsolatban.

A megyei képviselő-testület holnap reggel 9 órakor ül össze a Megyeháza dísztermében.


Jóváhagyta 2007. évi költségvetését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács

53,7 millió forintos bevételi és kiadási főösszeggel, egyhangú döntéssel szerdai ülésén jóváhagyta 2007. évi működési költségvetését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács (MTT). A Tanács a jövőjét illető bizonytalanságok miatt óvatos gazdálkodásra kényszerül, az előre nem ismert változások előre nehezen tervezhető kezelésére készülve 7 milliós tartalék alapot is képezett.

További napirendként tárgyalta a „Partnerség 2007-2013/2020” – a régió, a megyék és a nagyvárosok összehangolt területfejlesztési dokumentumrendszere (benne a megye új fejlesztési koncepciója és programja) c. előterjesztést, mellyel kapcsolatban úgy határoztak, hogy a témához kapcsolódóan még március 9-éig lehet észrevételeket, javaslatokat tenni. Ezeket aztán beépítik az elfogadásra kerülő anyagba. A napirend elfogadására a március 23-ára tervezett rendkívüli MTT ülésen kerül sor.
P.Z.