CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. március 02., péntek 23:46


Focinapló - 2007. Február

Focinapló - 2007. Február
Néhány érdekesség a világ labdarugásából

február 3. Minisztertanácsi döntésre felfüggesztették az olasz bajnokság (elsö- és másodosztály) küzdelmeit, miután a Catania – Palermo rangadó kapcsán komoly zavargások alakultak ki, ahol is többszáz sebesült és egy halott rendör volt a mérleg. Egyes elemzök az ezt követö szigorítások kapcsán már az olasz ultramozgalom eltiprásáról beszélnek.


február 6. A magyar válogatott a holtszezonban a hagyományos ciprusi felkészülési tornán vett részt, ahol megint nem sikerült öregbítenie országunk labdarúgásának hírnevét. Az elsö találkozón a megfiatalított csapat Ciprus gárdája ellen szenvedett 1:2-es vereséget.

február 7. A magyar válogatottnak a ciprusi tornán a 3. helyért zajló mérközésen már sikerült szépítenie, Lettország ellen 2:0-ra tudott gyözni a magyar csikócsapat.

február 21. Megkezdödött a Bajnokok Ligájában az egyeneságú kieséses szakasz. A legnagyobb rangadón a saját bajnokságukban egyaránt gyengélkedö Real Madrid és a Bayern München találkozott Madridban, itt egy szenzációs és rendkívül színvonalas mérközésen a hazaiak 3:2-re gyözni tudtak, ami egy érdekes visszavágót sejtet.

február 24. Rangadók hétvégéjét rendezték egész Európában. A horvát derbin forró hangulat mellett a Dinamo Zagreb megérdemelten 2:1-re gyözött a Hajduk Split ellen, míg a szerb derbi is parázs csatát hozott, – a pályán, a lelátón, és a mérközés után Belgrád belvárosában is – itt több év után elöször a Partizan Belgrad 4:2-re le tudta gyözni a Crvena Zvezda csapatát. Nem múlt el botrány nélkül a spanyol derbi sem, itt 1:1-es döntetlen született a Real Madrid és az Atletico Madrid között.

Gilicze László