CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. március 03., szombat 10:56


Firtl Mátyás: A szocialista többség leszavazta a póluközpont tárgyában beadott, Sopront érintő módosító indítványokat

Kránitz eltereli a figyelmet Sopron helyzetéről, amit a szocialista városvezetés idézett elő

Kránitz eltereli a figyelmet Sopron helyzetéről, amit a szocialista városvezetés idézett elő

Firtl Mátyás több képviselővel együtt kapcsolódó módosító indítványban kérte, hogy minden, megyei jogú városnak minősülő várost, így Sopront is fejlesztési társközponttá jelöljék ki. Ezt a szocialista többség leszavazta.

Kránitz Lászlónak a pólusközpont kérdésében való megszólalásának célja, hogy elterelje a figyelmet arról, amilyen állapotba hozták a szocialisták hozták Sopront, és arról, hogy a Gyurcsány-kormány intézkedései hogyan sújtják az önkormányzatokat, hogyan nehezítik meg az emberek mindennapjait. Kránitz el akarja terelni a figyelmet a város helyzetéről, arról, hogy a város erkölcsi, morális, gazdasági helyzetének a rendbetétele az elmúlt négy éves MSZP-s városvezetés ténykedése után miért várt szükségessé - jelentette ki Firtl Mátyás, Sopronországgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) soproni sajtótájékoztatóján.


Az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció 2005. decemberi elfogadásakor az MSZP kormányzati pozíciójából Kránitz László és az akkori polgármester az általuk folyton hangoztatott lobbihelyzetben Sopron érdekeinek mégsem tudott érvényt szerezni.

A pólusközpontról való szavazáskor a megye szocialista honatyái igent nyomtak, a többiek – egy kivételével, aki tartózkodott – nemet.

Firtl Mátyás több képviselővel együtt kapcsolódó módosító indítványban kérte, hogy minden, megyei jogú városnak minősülő várost, így Sopront is fejlesztési társközponttá jelöljék ki.

Ezt a szocialista többség leszavazta.

Kránitz László megszólalásának egyik célja, hogy elterelje a figyelmet a megszorításokról, arról, hogy hány kisiskolát kell bezárni, hány oktatási intézményt kell összevonni – mondta Sopron képviselője.


Hozzátette: Kránitznak meg kell felelnie a szocialisták progresszív platformnak nevezett új kommunikációs elvárásainak, miközben a kormánya által beígért pályázati pénzek késnek, a programtervezeket maga Bajnai dobta vissza, a címzett támogatásokra a pályázatokat be sem lehet nyújtani. Amúgy Győr és Sopron vezetése közötti együttműködés adott, még akkor is, ha erről Kránitz László nem tud – mondta el Firtl Mátyás.
(V)