CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. március 05., hétfő 20:54


Beíratás az általános iskolába

Beíratás az általános iskolába

A 2007-2008-os tanévre az általános iskolákba való beíratás március 7-én, 8-18 óra között, valamint március 8-án 13-18 óra között lesz, valamennyi soproni általános iskolában.

Az elsődleges cél, hogy lehetőleg minden gyermek az általa választott iskolában találjon helyet


Palotai György irodavezető és Abdai Géza alpolgármester

Palotai György irodavezető elmondta: A Sopronban már korábban bevált és megszokott beíratás alkalmassá bizonyult arra, hogy a gyermekeket a szülők az általuk kiválasztott iskolába írassák.

Ezt a fenntartó részéről egy időben elvégzett felméréssel, egyeztetéssel egybekötött munka előzte meg, amelynek következtében az elmúlt évtized alatt sikerült úgy alakítani a különböző iskolákban indított első osztályok számát, hogy az megfeleljen az igényeknek.

Palotai György rámutatott: Minden olyan esetben, amelyben a gyermeknek a választott iskolában való elhelyezése nem lenne lehetséges, a kötelező felvételt biztosító iskola – a rendelkezés szerint – helyet biztosít a beiskolázandó gyereknek, azaz a kötelező felvételt nem fogja megtagadni.

A két soproni egyházi fenntartású intézmény – a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola és a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium – nem tartozik a kötelező felvételt biztosító iskolák körébe.

Sopronban ősztől előreláthatóan 550 körüli a leendő első osztályos gyerekek száma.
Abdai Géza alpolgármester a sajtótájékoztatón leszögezte: a soproni városvezetés a csökkenő központi támogatások ellenére nem fog egyetlen iskolát sem bezárni.

Hangsúlyozta: a városvezetés fontosnak tartja, hogy Balfon és Brennbergben is működjön a helyi iskola, ezért Balf és Brennberg lakóit arra kérte, hogy gyermekeket a helyi iskolába írassák.

BTÉ