CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. március 07., szerda 09:03


NYME Hírlevél - 2007. március 6.

NYME HÍRLEVÉL
2007. március 6.
III. évfolyam 6. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100




"T Nap" - folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén, március 6-án, kedden, 19.00 órakor "T Nap 1941. június 26." címmel hallgathatnak előadást az érdeklődők.
(ss)

Ausztriai társintézmény vendégeskedik BPK-án

2007. március 7-én az ausztriai St. Pöltenből, a Benedek Elek Pedagógiai Kar osztrák társintézményéből 25 óvodapedagógus és 20 szociálpedagógus hallgatóból álló delegáció érkezik egynapos szakmai útra a kar Magyar, Idegen Nyelvi és Nemzetiségi Intézetébe. A soproni kar német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatóit és oktatóit  2006. szeptember 28-án már fogadta az osztrák fél. A viszontlátogatás célja a kar óvodapedagógus és szociálpedagógus képzésének alaposabb megismerése. Az egynapos szakmai programban szerepel a Lewinsky Anna Gyakorló Óvoda látogatása, hospitálás német nemzetiségi gyermekcsoportban, valamint az Ausztriából érkező szociálpedagógusok számára a Sopron és környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ megtekintése. Délután a vendégek megismerkednek az egyetem történetével és a botanikus kerttel, majd városnézésen vesznek részt. A program Fertő parti kirándulással fejeződik be. A két intézmény az utóbbi években fűzte szorosabbra kapcsolatát, melynek eredményeként várhatólag lehetőség nyílik a kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató német nemzetiségi hallgatók szakmai gyakorlatának, illetve részképzésének letöltésére is Ausztriában.

(tp)

Képzőművészeti előadás-sorozat az AK-án

"A Művészet és a lélek" címmel tart képzőművészeti előadás-sorozatot Borbély Károly festőművész, az Apáczai Csere János Kar Vizuális Nevelési Intézeti Tanszék főiskolai docense. A programsorozat következő előadásai: március 13. 17.00 óra "A művészetterápia lehetőségei a családban és az iskolában", március 27. 17.00 óra "A művészet, mint a lélekformálás eszköze és módszere. Valamennyi előadásnak a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Kht. (Győr, Czuczor G. u. 17.) ad otthont.
(nm)

ERFARET - az erdőgazdálkodás szolgálatában

Az NYME Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpontja konferenciát szervez az erdőgazdálkodás hatékony szakmai, műszaki és képzési támogatása érdekében március 8-án 9.00 órakor a Dr. Káldy József Erdőgépfejlesztő Központ épületében (Sopron, Bánfalvi út 14.). Részletes információk és jelentkezési lap letölthető az ERFARET honlapjáról: http://ret.nyme.hu.

(fp)

AMI-s hallgatók a Lakástrend  & Design 2007. Kiállításon

"Madeinwesthungary" címmel a NYME Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói is bemutatkoznak a március 8-11. között Budapesten, a Műcsarnokban rendezendő Lakástrend & Design 2007. Kiállításon. A formatervező tárlat és installáció tervezői és kiállítói: Balogh Vera, Imre Eszter, Imrik Erika, Kós Eszter, Gönczi Dániel, Juhos Lehel és Kovács György. A szakmai programban az AMI bemutatkozására március 9-én, pénteken 13.00 órakor kerül sor. Részletek és az AMI legfrisebb információi a http://www.ami.nyme.hu/hu/aktual/aktual.html linken.
(szr)