CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. március 08., csütörtök 13:33


Beiktatták Csuka Zsoltot, az soproni tűzoltóparancsnokot

Beiktatták az új soproni tűzoltóparancsnokot

A harminchét éves Csuka Zsoltot nevezte ki Sopron közgyűlése március elsejétől a soproni tűzoltóság parancsnokává. A tűzoltóparancsnok ünnepélyes beiktatását március 7-én a Városházán tartották.

Az őrnagy tizenegy éve dolgozik a soproni tűzoltóságnál a tűzmegelőzési osztályon.

Csuka Zsolt őrnagy, aki beiktatása alkalmával tartott állományülésen átvette a parancsnoki sisakot is, egyúttal a védelmi bizottság tagjává is vált.
Csuka Zsolt új minőségében nem tervez a tűzoltóság életében jelentősebb változtatásokat, viszont úgy véli, hogy a szakmai továbbképzésre, valamint az oktatásra nagyobb hangsúlyt kell helyezni.

– Felelősség és nagy feladat is egyben, hogy az országban legelsőként megalakított tűzoltóságát vezethetem – nyilatkozta az őrnagy, akinek beiktatásánál jelen volt Dr. Fodor Tamás, a város polgármestere, aki átadta az új parancsnok megbízólevelét. Az ünnepségen résztvett Pesztenleher Lajos, előző tűzoltóparancsnok, Kovács János alezredes és több társszervezet vezetője.
Országos viszonylatban Sopronban a legeredményesebb a tűzmegelőzés, miközben Sopronban található a második legnagyobb kiterjedésű parkerdő, továbbá a Fertő-tavi nádas is kiemelten tűzveszélyes területnek számít.

Képriport az eseményről









(cyberpress)