CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2007. március 08., csütörtök 14:08


Nyugat-dunántúliak között, soproni borok és borászok bemutatkozása Brüsszelben

Nyugat-dunántúliak között, soproni borok és borászok bemutatkozása Brüsszelben

A Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviseletén (Brüsszel, Avenue de Tervueren 84), 2007. március 13-án első alkalommal mutatkoznak be a nyugat-dunántúli borok és borászok. A rendezvényen kilenc régiós borászat és pince képviselteti majd magát, elsősorban Sopron és Pannonhalma környékéről.

A Nyugat-dunántúli régióban hetvenhét település tartozik történelmi borvidékhez, illetve minősül bortermelőhelynek. A történelmi borvidékek közül a Pannonhalma-Sokoróaljai és a Soproni borvidék teljes egészében itt helyezkedik el, a Somlói, a Balatonfelvidéki és a Balatonmelléke borvidéknek pedig egyes körzetei találhatók a Nyugat-dunántúli régióban. Valamennyi fent említett borvidéken alakítottak ki bor-utakat, borfesztiválok, bornapok, borversenyek, sőt Kőszegen borbál is színesíti a kínálatot.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a Nyugat-dunántúli régió gazdag borászati értékeit a nemzetközi közönségnek, és nemzetközi színtéren népszerűsítse a régió egyedülálló borait.

Ez alkalommal a következő pincészetek és borászatok mutatkoznak be:
Vincellér-ház – Soproni borvidék
Taschner Borház – Soproni borvidék
Iváncsics Pince – Soproni borvidék
Lővér Pince – Soproni borvidék
Weninger Pince – Soproni borvidék
Gangl Pince – Soproni borvidék
Töltl Pince – Soproni borvidék
Garger Pince – Soproni borvidék
Pannonhalmi Apátság Pincészet – Pannonhalmi borvidék

A régióban jelenlévő borkultúra jelentősségére alapozva, a rendezvényen a szakmai célközönség (borkereskedők, éttermek) ízelítőt kaphat a régió híres borvidékeinek történelmi múltjáról, és lehetőséget kínálunk a régió boraival való közelebbi ismerkedésre is.

Az előzetes nagy érdeklődésre való tekintettel a nyugat-dunántúli borászok-borok bemutatkozását már az idei évben folyatatni szeretnénk, amikor is a vas megyei borászok mutatkoznak majd be.
(Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség - T.V.)