CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. március 15., csütörtök 15:17


72 óra kompromisszum nélkül

Egy fiatalokat megmozgató, három napon át tartó szociális akció 2007. március 16-18. között

72 óra kompromisszum nélkül

A „72 óra kompromisszum nélkül” egy fiatalokat megmozgató, három napon át tartó szociális akció, mely egész Magyarország területén, 2007. március 16-18. között valósul meg.

A projekt alapötlete, hogy a résztvevők három napon át a szolidaritás, a segítés színterén éljenek és ezáltal különböző szociális célok eléréséért dolgozzanak. Így a 72 óra alatt különböző szociális, környezetvédelmi, fejlesztéspolitikai tevékenységeket visznek véghez, mint például szociális intézmények, játszóterek felújítása, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.), erdőtakarítás, színdarab idősek otthonában, ételosztás hajléktalanoknak, stb.

Ezen idő alatt reálisan arra számítunk, hogy több mint 800 fiatal, 10-20 fős csoportokban 50 saját projektet valósít meg, ezzel összességében majd 60 000 munkaórát teljesítve. Ez a szám természetesen a helyi közösségek sikeres ösztönzésével jelentősen növekedhet.

Sopron is bekapcsolódott a 72 óra kompromisszum nélkül országos akcióba.
Bővebben a http://www.oki-iroda.hu/72h oldalon olvashatnak a kezdeményezésről.
A legelső alkalom közös imával MÁRCIUS 16-ÁN REGGEL 7:30-kor kezdődik, az Erzsébet-kertben a büfénél.
A szervezők szándéka szerint az akciót kinti munkával kezdik a résztvevők, ezért arra kérnek mindenkit, hogy alkalomhoz megfelelően öltözzenek, és egy-egy öreg kesztyűnek is hasznát vehetik.

Hangszerrel, kézügyességgel, Bibliával, jó kedvvel, szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Az akcióba szombaton vagy vasárnap is be lehet kapcsolódni. A tervek szerint időseket, betegeket látogatnak meg dallal, segítőkészséggel, jó szóval.

Jelentkezni a 20 824 6899 mobilszámon lehet, vagy helyi gyülekezetek lelkipásztoránál, esetleg a sopron.72ora@gmail.com címen.

(HP)