CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. március 20., kedd 21:13


XIII. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok

XIII. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok

Értékelés, kompetencia, versenyképesség

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Sopronban a Logopédiai és Pedagógiai Napokat március 22-én.

Az országos akkreditált szakmai konferencia célja, hogy a résztvevők figyelmét a hazai oktatás tartalmának és módszertanának átalakítására, a pedagógiai kultúra megújulására irányítsuk – mondta el Táp Ferencné, a szervező Fogjuk a kezed! Egyesület vezetője.

Ez alaklommal az előadások során a hangsúly a hagyományos tartalomközpontú oktatásról a kompetenciák, azaz a képességek, készségek és az alkalmazásképes tudás fejlesztésére helyeződik. Szeretnénk bemutatni a fejlesztő értékelés szükségességének elméletét és gyakorlatát. Folytatjuk a sajátos nevelési igényű tanulók helyzetének, az együttnevelés gyakorlatának megismerését.

Előadás keretében ismerhetjük meg, hogy milyen kapcsolat van a gazdaság, a társadalom versenyképessége és az oktatás között. Az iskola mivel tudja segíteni a versenyképességet.

A logopédusoknak ajánlott szakmai program célja a gyakorlat megújításának segítése, a diagnosztika és a terápia területén tapasztalható jó gyakorlatok, a szakszolgálatok közötti munkamegosztás bemutatása.

Az előadásokkal és a csoportos foglalkozásokkal segíteni kívánjuk a közoktatás különböző intézményeiben dolgozó pedagógusok módszertani kultúrájának megújítását, a tanórai munka új szemléletű tervezését, a tudatos pedagógiai munka eredményességének fokozását – mondta el előzetesen Táp Ferencné a Hotel Fagusban tartandó szakmai tanácskozásról, amelyre több mint 150 résztvevőt várnak.

(cyberpress)