CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. március 23., péntek 10:31


Négyek – diákalkotók bemutatkozó kiállítása a Líceumban

Négyek – diákalkotók bemutatkozó kiállítása a Líceumban

A Bemutatkozom sorozatban Négyek címmel diákalkotók kiállítását nyitotta meg Tölli Balázs igazgató a Líceumban. A kiállításmegnyitón közreműködött Bércesi András és Koltai János.

Tölli Balázs hangsúlyozta a műalkotások arra valók, hogy minél többeknek adjanak és minél többet. A kiállító diákok jó követei lesznek az elkövetkezendőkben azoknak az értékeknek, amelyeket a líceumi évekből visznek magukkal.

Soltráné Sebestyén Anna, a diákok munkájának szakmai irányítója hangsúlyozta: végzős diákok ,,kiállításra alkalmas” munkái láthatók a tárlaton, azaz olyan képek, amelyek egyéni gondolatokat, hangulatokat jelenítenek meg, sokkal többek egy-egy látvány megörökítésénél. Hogy milyen irányba és pályán fognak egyenként tovább haladni a diákok, az a saját elhatározásuktól, szorgalmuktól, kitartásuktól függ, az alap mindenkinél megvan arra, hogy további munkával, tanulással kitűzhessen egy elérendő célt a pályán.

A kiállítók közül Varga Tünde formatervezés kategóriában idén már OKTV-döntős is volt. A Szépművészeti Múzeumban a hét végén nyíló, döntősök tárlatán az ő munkáját is láthatja a közönség. Nem-tagozatos iskolaként az elért eredmény igen szép sikert jelent, mint ahogyan az Együttélés művészete nemzetközi pályázaton való sikeres részvétele. Ez utóbbi anyagából március 28-án Bécsben nyílik kiállítás. Varga Tünde a díszlettervezés, a színház világára fogékony. Katyi Ádám minimál-formákkal igyekszik új értékeket teremteni. A mai korszerű technikát használja a maga eredeti és egyéni gondolatvilágához, frappáns közlendőit formai és tartalmi gazdagság jellemzi. Kovács Anett grafikái nagy precizitást mutatnak, ez feltétele a restaurátori pályának, amelyre készül. Major Zoltán pedig a legszínesebb, legszélesebb, legváltozatosabb technikai, tartalmi anyaggal mutatkozik be a tárlaton, amely április 2-ig látogatható a Berzsenyi Líceum dísztermében.




BTÉ