CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. március 29., csütörtök 21:21


NyME Hírlevél - 2007. március 26..


NYME HÍRLEVÉL
2007. március 26.
III. évfolyam 8. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100




Egyetemek Regionális Sporttalálkozója

14. alkalommal rendezték meg az Egyetemek Regionális Sporttalálkozóját, ezúttal Sopronban, március 24-én a Nyugat-Magyarországi Egyetem Krasznai Ferenc Sportcsarnokában. 5 sportágban mérték össze tudásukat a győri Széchenyi István Egyetem, a veszprémi Pannon Egyetem, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola, valamint a házigazda Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatói és hallgatói. Röplabdában, tekében és bowlingban a szombathelyi főiskola csapata győzött, asztaliteniszben Kádár Tibor a BDF hallgatója végzett az első helyen, megelőzve Nyul Krisztiánt és Józsa Gábort a veszprémi Pannon Egyetem hallgatóit. Labdarúgásban a hazai pálya előnyét élvező Nyugat-Magyarországi Egyetem csapata győzedelmeskedett.
(ta)

A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum előadóestje

Március 27-én, kedden 20.00 órakor a Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum szervezésében Horváth István, Radnóti-díjas versmondó "Foggal és humorral" című felolvasóestjére kerül sor az Erdészeti Múzeum Dísztermében (Sopron, Templom u. 4).

(szm)

Venus szeminárium a GEO-n
Március 28-án, szerdán 18.00 órakor a belgiumi Leuven egyeteméről Nathan Shedroff professzor tart előadást "Experience design" címmel a Geoinformatikai Kar Tanácstermében. A tudományos-kulturális szemináriumot személyesen, élő videokapcsolaton, vagy a http://www.venus-seminars.net címen regisztrálható online streaming rendszeren keresztül lehet figyelemmel kísérni. Részletek a http://www.geo.info.hu/portal2007/ linken találhatók.
(tsz)

Benedekes hallgatók sikerei

A 2007. február 1-jén megrendezett Eötvös Kupa röplabda bajnokságon a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar röplabda csapata II. helyezést ért el. A bajnokságon Oross Anita a kar II. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgatója a legjobb játékos címet nyerte el.

A 2007 februárjában rendezett Mozart-fesztiválon Sarang Judit III. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgató zongora játékával „Arany”-fokozatot szerzett.

A Pedagógusjelöltek Nagy J. Béla Országos Helyesírási Versenyén a kari megmérettetésen első helyezést elérő Kécskefalvi László II. évfolyamos szociálpedagógus szakos hallgató képviseli a pedagógiai kart.

A kari népmesemondó versenyt március 28-án, szerdán 13.00 órakor tartják.


(tt)

Folytatódó történelmi előadás-sorozat

A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor történész a Selmeci Társaság szervezésében történelmi előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. A programsorozat következő eseményén, március 28-án, szerdán, 19.00 órakor a második bécsi döntésről (1940. augusztus 30.) hallgathatnak előadást az érdeklődők.
(ss)

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a BPK-án

A NYME Benedek Elek Pedagógiai Kara ismét megszervezi a Bűnmegelőzési Szabadegyetemet, ezúttal a "Kiskorúak Védelméért"-témában. A továbbképzés időpontja: 2007. május 17. és május 24, mindkét alkalommal 9-16 óráig. A szabadegyetem tesztlap kitöltésével zárul. A tanúsítvány ünnepélyes átadására június 21-én 11-órakor kerül sor a kar E/1-es termében. A részletes program megtekinthető és a jelentkezési lap letölthető a kar honlapjáról.

(tb)