CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. március 29., csütörtök 21:34


Sopron Közgyűlése megválasztotta a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat tagjait

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése megválasztotta Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat tagjait.

Erről dr. Dobos József jegyző tájékoztatta a sajtó képviselőit a 2007. március 29-én, dr. Simon István alpogármester részvételével tartott sajtótájékoztatón. A megválasztott településrészi önkormányzati tagok:Dubics László, Gaál Zoltán dr. Simon István, Szabó Károly, Vörös László és Weninger Gábor 2007. április 1-től a Közgyűlés megbizatása idejéig végzik tevékenységüket. A város jegyzője kijelentette: az általa vezetett előkészítő tevékenység minden jogi feltételnek, az Önkormányzati Törvény és az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának(SZMSZ) megfelelően történt, az előterjesztés teljes mértékben jogszerű volt. A részönkormányzat 2007 március 30-án tartja alakuló ülését, amelyen az eskütétel mellet, megválasztja a testület elnökét.


Dr. Simon István alpolgármester kifejezte jókívánságait a megválasztott testületi tagoknak. Az alpolgármester a részönkormányzat feladatairól szólva elmondta, hogy a helyi gondok, feladatok feltérképezésével, felmérésével, ezeknek intézményesített testületi formában becsatolásával az anyaönkormányzat megoldandó feladatai közé, kiemelt részt vállal a feladatok megoldásában a folyamatok felügyeletében, ellenőrzésében. Dr. Simon István bízik abban, hogy a mellőzöttnek vélt területek előtérbe helyezésével az érintett településrészek javát fogja szolgálni a megalakuló testület.
Az ellenzék véleményével kapcsolatban, a Holdinggal kapcsolatos előterjesztés zárt ülésen történt tárgyalásáról, dr. Dobos József elmondta: két olyan napirendi pontja volt az előterjesztésnek, az igazgatótanács visszahívása és a Holding vezérigazgatójának a megválasztása, amelyekben csak akkor lehet nyílt ülést tartani, ha az érintettek beleegyeznek a nyílt ülés tartásába. Mivel nem volt lehetőség minden nyilatkozat beszerzésére, ezért az SZMSZ értelmében kötelező volt a zárt ülés tartása.

toth