CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. április 05., csütörtök 12:07


Az orsolyita iskola homlokzat felújításának támogatása

Az orsolyita iskola homlokzat felújításának támogatása

Dr. Pápai Lajos: Az egyház elismerésnek tekinti az önkormányzat részéről az egyházi iskolák közfeladatot ellátó munkáját.

Dr. Fodor Tamás polgármester Dr. Pápai Lajos megyéspüspöknek közösen tartott sajtótájékoztatón adta át ünnepélyesen a Városházán, a 2007. április 3-án, rendkívüli közgyűlésen elfogadott határozatot, amely alapján 21 millió forinttal támogatja az önkormányzat az orsolyita-iskola homlokzatfelújítását.


A városvezető elmondta, hogy az egyház saját erőforrásból kezdeményezett felújítási folyamat városképi szempontból is jelentős, örül annak, hogy az önkormányzat is hozzájárulhat ennek megvalósításához. A polgármester a tegnapi rendkívüli közgyűlésen, a csillagvizsgáló épületén az életvezsélyt elhárító támogatásáról saját keretéből 500.000 forinttal vállalt támogatásáról elmondta: az épület a város többi diákjainak a számára is biztosíthat különleges élményt nyújtó oktatási lehetőséget, ezért is fontos állagának megóvása, később pályázati forrásokból felújítása.


Dr. Pápai Lajos kiemelte: az egyház elismerésnek tekinti az önkormányzat részéről az egyházi iskolák közfeladatot ellátó munkáját. A megyéspüspök különösen örül annk, hogy a közgyűlés egyhangúlag szavazta meg a támogató határozatot. A katolikus egyház Sopronban már eddig is több száz millió forintot fordított visszakapott iskoláinak felújítására. A mostani 91 milliós saját forrás mellett az önkormányzat által nyújtott támogatás jelentősen hozzájárul a homlokzat és beltéri munkálatok kivitelezésének biztosításához - mondta el a megyéspüspök.