CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Kereskedelmi és Iparkamara

2007. április 16., hétfő 11:12


Soproni diákok pénzügyi vetélkedője 2007

Soproni diákok pénzügyi vetélkedője 2007

 A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére soproni diákok pénzügyi vetélkedőjére kerül sor két fordulóban április 26 és június 7 között.

 Részletesen a programról

Soproni középfokú iskolák III. évfolyamos diákjai számára 3 fős csapatok részvételével meghirdetett kétfordulós vetélkedő és egy TV-verseny, amelynek témája a diákok pénzügyi ismerete és gyakorlata (általános pénzügyi ismeretek, pénzforgalom, bankkártya, hitelezés, takarékosság, a vetélkedőt támogató bankok ismerete). A vetélkedőre nyolc soproni középiskola nevezett csapatokat.

A program célja

A diákok pénzügyi ismereteinek és gyakorlatának bővítése; a pénzügyeket értő állampolgárrá és vállalkozóvá válásának segítése.

Magyar Nemzeti Bank 2006. évi országos felmérése bizonyítja, hogy a 14-30 éves magyar fiatalok pénzügyi ismeretei minimálisak, sőt kevéssé érdeklődnek e téma iránt A hiányosság nagymértékben hátráltatja pénzügyi kérdésekben az eligazodásukat és későbbi vállalkozóvá válásukat.

A program szervezői úgy látják, hogy a gazdaság és a diákok érdeke szükségessé teszi, hogy a társadalom felébressze a diákok igényét a téma iránt és bővítse tudásukat e tárgyban.

A program szervezői a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és a Fáy András Közgazdasági, Postai és Üzleti Szakközépiskola       

Lebonyolítási terv, határidők

Március 23.. A jelentkezés határideje
Április 12.   Konzultáció a versenyzők számára
Április 26.   I. forduló lebonyolítása (helyszín: Fáy A. Szkk.)
Május 24.    Konzultáció a versenyzők számára (helyszín: az SVKIK székháza)
Június 01-04. TV-verseny (Sopron Tv– képújság )

Június 07.    II. forduló lebonyolítása városi szinten (helyszín: az SVKIK székháza)

Díjazás:

I. forduló: Minden iskolából az első helyezett továbbjut a II. fordulóba és a  továbbjutottakon kívül a legtöbb pontot elérő 1 csapat
TV-verseny
: Külön-díj
II. forduló:   I. -  II. – III. helyezés: tárgyjutalmat kap minden csapat tag és a 2. fordulóba bejutott minden versenyző egy napos    bécsi kiránduláson vesz részt 

A díjakat a kamara és a vetélkedőt támogató bankok biztosítják.