CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. április 18., szerda 14:00


Eurégió Művészeti Díj 2007 - Felhívás

Felhívás

Eurégió Művészeti Díj 2007

A Nyugat-Pannon Eurégió tagjai, azaz Burgenland tartomány, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye immár harmadik alkalommal írják ki az Eurégió Művészeti Díjat. A pályázaton a festészet, grafika, szobrászat (művészi tárgy) és textilművészet kategóriájába tartozó alkotásokkal lehet részt venni. A nevezés feltétele, hogy a pályázó állandó lakhelye ill. tevékenységének színtere a Nyugat-Pannon Eurégió területén legyen.

DÍJAZÁS: 1. helyezett-2000 EUR (bruttó)
2. helyezett-1200 EUR (bruttó)
3. helyezett- 800 EUR (bruttó)

ZSŰRI:

A kiírás feltételeinek megfelelő pályamunkák közül független, négytagú (megyénként, tartományonként 1-1 fő) szakértői zsűri választja ki a 3 díjazottat és a kiállításon szereplő műveket, várhatóan mintegy 50-60 műalkotást.

KIÁLLÍTÁS:

A zsűri által arra érdemesnek ítélt alkotásokat ez év őszén a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban, a Szombathelyi Képtárban, továbbá 2008. januárjában a kismartoni Tartományi Galériában rendezendő tárlatokon tekintheti meg a közönség. A zalaegerszegi kiállítás megnyitóján kerül sor az első 3 helyezett díjának átadására is.

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:

Maximum 3 (sorozat nem számít egynek) műalkotással lehet nevezni. A kétdimenziós művek mérete nem haladhatja meg a 100x150 cm-t, a térbeli alkotásoké a 100 cm-es magasságot illetve szélességet, tömegük a 30 kg-ot. A munkákat installált formában (képeket keretezetten, grafikákat üveg mögött, falra akaszthatóan, kisplasztikákat adott esetben posztamenssel együtt), címmel, a méret és az alkalmazott technika megadásával kell beadni. Írásban csatolandó továbbá a pályázó neve, születési éve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe, szakmai pályafutásának legfontosabb adatai (legmagasabb művészeti iskolája, legfeljebb öt legfontosabb egyéni kiállításának időpontja és pontos helye). Utóbbiak a készülő katalógushoz szükségesek.

A késve ill. a kiírásnak nem megfelelően leadott pályamunkák nem kerülhetnek zsűrizésre. A pályázó a pályamunkák beadásával elismeri, hogy kizárólag a fent nevezett szakértői zsűri illetékes a díjazott ill. a kiállításon részt vevő alkotások kiválasztására, a zsűri ítéletével szemben jogi keresettel nem élhet. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a zsűri által kiválasztott egyik alkotásáról a kiállítás katalógusában reprodukció jelenjen meg, továbbá tudomásul veszi, hogy a kiállítások rendezőinek a kiállított anyagra biztosítást kötni nem áll módjukban.

KATALÓGUS:

A kiállításhoz készülő katalógusban minden kiállító művész külön oldalon jelenik meg, a (vagy egyik) kiállított alkotásának reprodukciójával, valamint a fent jelzett alap-adataival. A köszöntő, a rövid bevezető tanulmány valamint a művészek adatai magyar és német nyelven is olvashatóak lesznek.

A BEADÁS HELYE ÉS IDEJE:

Mindhárom megye ill. Burgenland tartomány külön-külön gyűjti a területén élő pályázók munkáit. A Győr-Moson-Sopron megyei pályázók 2007. augusztus 21-24. között, minden nap 10.00 órától 16.00 óráig személyesen nyújthatják be pályázataikat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Győr, Czuczor G. u. 17.). További információk kérhetők az Eurégió megyei titkáránál (Varga Marianna) a 96-522-219-es telefonszámon.