CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. április 18., szerda 18:17


A Nyugat-Magyarországi Egyetem hírei

NYME HÍRLEVÉL
2007. április 13.
III. évfolyam 10. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u.  4.
Telefon:518-100





 
Német nemzetiségi óvodapedagógus sikerek

Április 2-4. között Debrecenben rendezték meg a XXVIII. OTDK Tantárgypedagógiai és Oktatástechnológiai szekciójának versenyét. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatói a korábbi években is sikeresen szerepeltek a megmérettetéseken, 2003-ban II. helyezést, 2005-ben I. helyezést érve el. Az idei esztendőben Polányi Hajnalka, III. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató "Kétnyelvű óvodák Ausztriában és Magyarországon" című dolgozatát II. helyre értékelte a szakmai zsűri, illetve a versenyző hallgató a multimédiás prezentáció kiemelkedő színvonala miatt elnyerte a Debreceni Egyetem különdíját is. A felkészítő tanár Tárnok Péter, főiskolai docens Rektori Dícséretre javasolta a díjazottat, mert eredményesen és méltóképpen képviselte a Nyugat-Magyarországi Egyetemet.
(tp)

Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziuma

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Szociális és Neveléstudományi Intézetének szervezésében "Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziumára" kerül sor április 26-27-én a kar Ferenczy János utcai épületében. A szimpóziumra elsősorban a társintézmények oktatóit és tereptanárjait várják, jelentkezni a teleki@nyme.hu és a 99/518-956-os elérhetőségeken lehet. A programban szakmai előadások és fórum, egy kialakítandó szociálpedagógiai tankönyv vitája, valamint városnézés és esti kulturális programok szerepelnek.
(tb)

Iskolafejlesztés a WEB-en - konferencia a NYME-AK-n

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán április 11-14. között "Európai innovációs iskolafejlesztés a WEB-en címmel nemzetközi konferenciát rendeztek. A találkozó egyben záró eseménye egy, a hét ország szakmai szervezeteinek részvételével zajló projektnek.
(nm)

 
Újra "hangolják" a Lila Zongorát
 
A Soproni Egyetemi Irodalmi Fórum gondozásában újra indul a nagy hagyományokkal rendelkező Lila Zongora nevű egyetemi irodalmi folyóirat. A kiadvány szerkesztői várják az egyetemi karok oktatóinak és hallgatóinak szépirodalmi, vagy szakmai írásait, grafikáit, továbbá folyóiratban megjeleníthető formátumú képzőművészeti alkotásait az irodalmiforum@gmail.com, valamint egretta@citromail.hu drótpostacímeken. További információk: Szépligeti Mátyás, szerkesztő (30/240-31-84).
 
(szm)