CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. április 18., szerda 21:00


MDF: Van eredménye a konstruktív ellenzékiségnek

Három közgyűlési témáról

MDF: Van eredménye a konstruktív ellenzékiségnek

Nagy Tamás önkormányzati képviselő a Liszt szalonban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette : a helyi MDF kiemelten fontosnak tartotta a nem iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatását. Amennyiben a közgyűlés megszavazza, úgy a költségvetésben 5 millió forintot biztosít a város erre a célra. Továbbá fontosnak tartja, hogy a város vizsgálja meg napelemek telepítésének lehet?ségét. Sopronnak el kell mozdulnia az alternatív energiaforrások alkalmazása felé.

Nagy Tamás elmondta: üdvözölik, hogy Sopron városa tanulmányt készíttetett az élményfürdő-beruházás lehetőségeiről. Az MDF helyi szervezete a választási kampányban ígéretet tett a szavazóinak, hogy a közgyűlésben mindent elkövet a beruházás megvalósulásáért. - Az elkészült tanulmányt vitaanyagként kezeljük: hiányoljuk belőle a költségkalkulációt, illetve a vázlatos ütemtervet - mondta a képviselő..

A város közintézményeinek akadálymentesítésre vonatkozó, elkészült helyzetfelmérésével kapcsolatban Nagy Tamás kifejtette: az anyag is azt bizonyítja, hogy tartozása van a városnak az itt élő mozgáskorlátozottakkal szemben. Hiányolják az elkészített összesítésből, hogy bizonyos intézmények mellé nem rendel költségvonzatot, a határidőket, az ütemtervet.