CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. április 19., csütörtök 08:49


Elhelyezték a soproni OBI áruház alapkövét

Elhelyezték a soproni OBI áruház alapkövét

Sopron nyugati részén, a 84-es út közelében, a Győri úton a városba vezető út mentén nyitja meg kapuit az OBI áruház.

Az áruházlánc 20. egységének alapkövét ünnepélyes keretek között helyezte el Dr. Simon István alpolgármester, Reiter László, az OBI magyarországi vezetője és Gaál Gábor, a beruházó cég ügyvezetője.



Az áruház alaprajza, egy OBI-hód és egy napilap került az alapkő alá

Az OBI arra törekszik, hogy a vásárlók otthonteremtésének igényét első számú áruházként segítse – hangsúlyozta a cégvezető. Termékeik között a lakáskultúrát, a műszaki cikkeket, az építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékeket, valamint kerti cikkeket kínálnak. A termékválaszték, a minőséghez kapcsolódó alacsony árak, a vevőbarát áruházi környezet mindenki számára vonzó lehet – hangsúlyozta.

Dr. Simon István alpolgármester örömteli eseménynek nevezte az alapkőletételt.

- Örömteli eseményt jelent az ingatlan-befektetőknek, továbbá a beruházónak, a vállalkozásnak, amely a területen beindulhat, és új munkahelyeket teremt. Örömteli az esemény, mert az építőipari vállalkozók munkához jutnak, örömteli, mert a szolgáltatók szolgáltatási köre új ügyfelekkel bővülhet, és örömteli a város és egyben az ország számára, mert a helyi adóbevételekhez hozzáad az új létesítmény.

- Minden új soproni létesítmény örömteli eseményt jelent, hiszen azt jelenti, hogy fejlődik, gyarapodik a város, minden tett és alkotás, ami megvalósul az emberek, az itt élők javát szolgálja – fejtette ki dr. Simon István az ünnepi eseményen.


A soproni OBI áruház mintegy 8750 négyzetméteren épül meg, amelyen belül több, mint 3000 négyzetméteres kertrész kap helyet, a kétmilliárd forintot meghaladó beruházás műszaki átadására a tervek szerint októberben kerül sor. Tízezer áruféleséget, állandó – például barkács- és kertigép, fürdőszoba – -bemutatókat, számtalan vevőbarát szolgáltatást kínál.

Az áruház gazdasági tevékenysége mellett a környezettudatosságra is törekszik, amely a környezetbarát anyagból készült, továbbá újrahasznosítható alapanyagú termékek kínálatában is megjelenik, faáruik pedig kizárólag erdőgazdálkodási telepítésből származnak.


BTÉ