CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. április 21., szombat 08:57


Deák- tér – augusztus 15-re el kell készülnie

Deák- tér – augusztus 15-re el kell készülnie
A felújítás utolsó szakaszában a jelenlegi állapotról és a változtatásokról tájékoztatta Sopron lakosságát a városvezetés és a szakemberek

A Deák tér-rekonstrukciója egy kompromisszumos terv alapján készült el, a jelenlegi városvezetés megörökölt egy olyan helyzetet, amelyen – a már előrehaladott kivitelezési munkák miatt – a civilek kéréseit egyelőre részben lehetett teljesíteni, úgy, hogy a nagyon közeli befejezési határidőt tartani tudják. Amennyiben ez utóbbi nem sikerülne, úgy elúszik a 600 millió forintos támogatás. Nyilván ez utóbbit felelős városvezetés nem vállalhatta fel, ezért az adott helyzetben, a lehető legtöbb, jobbító szándékú változtatás megtételével mindenki érdekét, azaz a felújítás időben való befejezését tartotta fontosnak.


A Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartott lakossági tájékoztatón a különböző hangnemű, stílusú és hozzáállású hozzászólást követően a kivitelező a maga részéről ígéretet tett a részéről elvárható munkák, helyreállítások, finomítások elvégzésére.

Így az, hogy a korábbi évtizedhez képest a Deák-tér mégis csak megújul, eredménynek számít; a továbbiakban pedig a már elkészült tér nem egy megmásíthatatlan állapotot jelent, továbbalakítgatása egy olyan jövőbeli folyamat lesz, amelyben a térrel kapcsolatos, a teret használók igényeihez igazodó változtatások is helyet kaphatnak.


Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: a rongálást megakadályozandó, a város megvizsgálja egy parkőri szolgálat bevezetését, továbbá a már megkezdett térfigyelő kamerarendszer működtetését a Deák térre is kiterjeszti.

B. Tóth Éva