CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. április 25., szerda 20:36


Városfejlesztési Tanács alakult

Városfejlesztési Tanács alakult

Városfejlesztési Tanács alakult április 23-án Sopronban. A Városházán tartott alakuló ülésen Dr. Fodor Tamás polgármester bevezetőjében arról szólt, hogy a rendelkezésre álló szűkös közösségi forrásokat és a magánszféra tőkéjét sok esetbenazonos gazdaságfejlesztési célok megvalósítása érdekében lehet mozgósítani.

Az önkormányzat fejlesztési elképzeléseit közép- és hosszú távon összhangba kell hozni a privát fejlesztésekkel. A tegnapi fórum és alakuló ülés célja az is volt, hogy a részletesen bemutatott projekteket megismerjék a résztvevők, illetve ha van olyan elképzelés, kezdeményezés, amely beilleszthető a városfejlesztésbe, azt megismerjék az önkormányzat vezetői és a szakemberek.

A kiemlten kezelt fejlesztési projekteket: a Tűztorony és hozzá kapcsolódóan a Fő tér díszburkolat felújítását, a belvárosi keonferencia-negyed létrehozását, belvárosi kerékpárutak kiépítését, a Kőszegi úti vasúti átjáró alul-, vagy felöüljáróval történő kiváltását, az északnyugati tehermentesítő út megépítését, szélerőmű park megvalósítását, az Ikva-patak mederrendezése, árvízi tározó megépítését, a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer létrehozását, a Bécsi-dombi régészeti központ, rendezvény- és kiállítóhely megépítését Kerekes Attila főmérnök, Kuslits Tibor főépítész és a polgármesteri hivatal pályázatírói munkacsoportjának tagjai mutatták be.

Zárszavában dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte, a felvázolt elképzelések mellett, a polgármesteri hivatalban januárban alakított pályázatírói munkacsoport tevékenységének eredményeként az nkormányzat már tizenkét pályázatot beadott különféle fejelsztési területeken.
(cyberpress)