CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 02., szerda 21:39


Ágfalva-Lépesfalva határátkelő-nyitás

Ágfalva-Lépesfalva határátkelő-nyitás

Firtl Mátyás országgyűlési képviselő örül a határnyitásnak, ugyanakkor a határon átnyúló utak építését szorgalmazta



„A történelmi gyökereink közösek voltak ebben a térségben, ezért nagy a jelentősége ennek a hídnak, amit itt az osztrák határőrök újraépítettek, de ugyanígy fontos, hogy máshol a régióban ugyanilyen határátlépési pontok létrejöjjenek” – hangsúlyozta Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője az Ágfalva-Lépesfalva (Loipersbach) határátkelő ünnepélyes megnyitóján. Hozzátette: A szomszédos településeknek így több olyan közös EU-s projekt pályázhatnak majd, amelyek a határ mindkét oldalán fekvő települések, és az egész régió fejlődését egyaránt szolgálják.
- Nem elég, hogy a térségben határok nyílnak, az is fontos lenne, hogy az átkelőkhöz mindenütt a régióban jó minőségű utak vezessenek mindkét oldalról – tette hozzá a képviselő.

Nem szükséges 32 kilométeres kerülőt tenniük a szomszédos településeken élőknek ahhoz hogy egymáshoz látogassanak - mondta Gaál István polgármester, aki szerint a két falu kapcsolata olyan erős lehet, mint amilyen egykor volt. Az újjáépített híd 250 nap múlva már nem csak szimbolikus, hanem már hasznos közlekedési útvonal is lesz - fogalmazott Cseri József ezredes, Győr-Moson-Sopron megyei határőrparancsnok.