CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2007. május 04., péntek 15:45


NyME Hírlevél - 2007. május 4.

NYME HÍRLEVÉL
2007. május 4.
III. évfolyam 13. szám
hírszerkesztő: tothandras@nyme.hu

Nyugat-Magyarországi Egyetem
Postacím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky. u. 4.
Telefon:518-100



400 férőhelyes Diákhotelt adnak át a Nyugat-Magyarországi Egyetemen
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Baross utcai Diákotthon PPP-konstrukcióban megépült 400 férőhelyes Soproni Diákhotel átadási ünnepségére május 14-én, hétfőn 14.00 órakor kerül sor Sopronban a Baross u. 6-8. szám alatt. Az új épületet Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára és Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora adja át. A beruházó az Európai Építő Zrt., az üzemeltető a Soproni Diákotthon Kft. és az Universitas Fidelissima Kft.
(hg)

Eredményesen zárult a szociálpedagógus szimpózium

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán megrendezett "Szociálpedagógust képző intézmények nemzetközi szimpóziumát" Prof. Dr. Takács Péter rektorhelyettes nyitotta meg. A két napos tárgyalássorozaton mind a hét képző intézmény, illetve kar, valamint több szakmai szervezet is képviseltette magát. A résztvevők közösen vetették meg egy új "Szociálpedagógia elmélete és gyakorlata" című tankönyv alapjait, a szimpóziumon elhangzó 18 magyar, angol és német nyelvű előadás szövegét konferenciakötetben publikálják, a szociálpedagógus szakemberek további jó kapcsolatát elősegítendő évente további hasonló konferenciák megszervezését tűzték ki célul.
(tb)

"Reformok útján" - előadókat várnak a BGF tudományos konferenciájára

A Budapesti Gazdasági Főiskola immár hetedik alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját a Magyar Tudomány Napja alkalmából, az idei esztendőben november 8-9-én a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán. A konferencia programjába várják a magyar felsőoktatás és vállalati szféra szakembereinek aktuális gazdaságpolitikai kérdéseket taglaló előadásait. A jelentkezéshez szükséges információk, dokumentumok és a technikai feltételek a BGF honlapjáról www.bgf.hu letölthetők.
(ta)

Göttingeni diákok a Nyugat-Magyarországi Egyetemen

A göttingeni Georg-August Egyetem 24 fős hallgatói csoportját fogadja május 7-11-ig a NYME Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Kara. A diákok az EMK által szervezett tanulmányúton, illetve az FMK szakmai konferenciáján vesznek részt, esténként pedig a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóival találkoznak.
(wv)

Egyetemi Filmklub - a 2003. év filmjeiből: 21 gramm

Az "Elszalasztott évek filmjeiből"-sorozatban május 8-án, kedden 20.30-kor Alejandro González Innárritu: 21 gramm című filmalkotásának vetítésére kerül sor az Ifjúsági Házban. Részletek a filmről és a sorozatról a NYME honlapján: http://www.nyme.hu/fileadmin/dokumentumok/kommunikacio/fimek2007.pdf. A belépés díjtalan.
(mb)

COST Konferencia a Faipari Mérnöki Karon
A Faipari Mérnöki Kar Faanyagtudományi Intézete és a COST E 44 Wood Processing Strategy elnevezésű szervezet együttműködésében nemzetközi továbbképző iskolát, ún. training school-t szervez "Plantation Timber – new challenges" címmel /Új kihívások az ültetvényes fagazdálkodásban és a megtermelt faanyag hasznosítási lehetőségei/. A rendezvényre minden érdeklődő kollégát szeretettel várnak a szervezők május 7-11. között a különféle helyszíneken: a soproni campus, valamint az ERTI Sárvár területén és a terepi gyakorlatokon.
(nr)

Szögbeverés az AMI-ban
A NYME-FMK Alkalmazott Művészeti Intézet immár hagyományos ötödéves búcsúztató ünnepségét - amely a szögbeverés nevet viseli -, május 9-én 18.00 órakor tartják az AMI felújított épületében.
(wv)