CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 08., kedd 22:52


I. Soproni Szeretet Napok

I. Soproni Szeretet Napok

Az önkormányzat és a civil szervezetek egymásra találtak a segítőszándékban és az adakozásban az első alkalommal megrendezett Szeretet Napok alkalmával, amelyet Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója és az édesanyák tiszteletére rendeztek Sopronban a dévai árvák megsegítésének céljából.. A két napos rendezvény alatt két és fél millió forint gyűlt össze.

A színes programok, – amelyeken jelen volt Böjte Csaba ferences szerzetes és a ,,gyermekeinek" egy csoportja – mindenkinek kínáltak alkalmat a jótékonykodásra. A Fő téren egymást váltották a néptáncosok, a faházakban édességet, ajándéktárgyakat, virágot, süteményt és soproni borokat lehetett vásárolni; ezúttal a bevétel a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára történt. A vasárnapi biciklitúra is az adakozást szolgálta, mint ahogyan a parádés 15 fogásos, erdélyi ételkülönlegességeket ingyen felvonultató gálavacsora, amelyen soproni csillagok léptek fel a Védnöki Táblés Házak kínálata mellett.


A Szentírásnak ,,...a szeretet soha el nem fogy"-igazsága érvényesült ezebben a két napban Sopronban, mert úgy van az, hogy a jó szándékkal, jó szívvel adott adomány megsokszorozódik a lelkekben; és ez semmivel sem jeletéktelenebb, mint az összegszerűen megállapítható adomány mértéke.

A szórakozás, a zene, a muzsika, a gasztronómiai élvezetek mellett a hálaadásnak és a köszönetnek a Szent Mihály és a Szent György templomokban volt az alkalma.
A krisztusi indítattású támogatást Böjte Csaba atya hálás szívvel köszönte meg a soproniaknak.

A pénzösszegen kívül több felajánlás is érkezett a szervezőkhöz a dévai árvák támogatására, amelyek között olyan tárgyak, amelyeket gyermeknapon árverésen fognak értékesíteni, abban a meggyőződésben és hitben, hogy természeténél fogva nem csak két nap a szeretet.
(sopron.hu-cyberpress)