CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 10., csütörtök 14:44


Hatékony a hulladékommandó Sopronban

Hatékony a hulladékommandó Sopronban

Az elmúlt egy hónap alatt 168 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtött össze a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.
Folytatja munkáját a hulladékkommandó. Az elmúlt egy hónap alatt 168 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtött össze a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.

Mint ismeretes egy hónapja alakult Sopronban az önkormányzat szervezésében a hulladékkommandó, amely felméri, azonosítja, majd elszállítja az illegálisan elhelyezett szemetet.


Dr. Simon István alpolgármester eredményesnek ítélte a hulladékommandó egy hónapja folyó munkáját a városházán tartott egyeztetésen, amelyen részt vettek a témában érintett cégek, civil szervezetek, hatóságok, közterület-tulajdonosok. Az eseményen a polgármesteri hivatal, a polgárőrség, a rendőrség, az erdőgazdaság, a nemzeti park, a zöld civil szervezetek is képviseltették magukat.

- Fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartást és ehhez minden rendelkezésünkre álló segítséget megadunk - mondta az alpolgármester.
Aki hulladékot észlel közterületen, az a 99/315-283-as számú telefonon, vagy az önkormányzat ingyenes 06-80/204-322-es számán is bejelentheti Sopronban.