CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. május 10., csütörtök 23:53


Focinapló - 2007. április.

Focinapló - 2007. Április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

április 10. A Bajnokok Ligájában a Manchester United hazai pályán kiütéses gyözelmet aratott az indiszponáltan játszó Roma gárdája ellen (7:1). Ezzel biztossá vált, hogy a Milan mellett három angol gárda küzdhet még a serlegért, mégpedig a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool.


április 11. Míg a Bajnokok Ligájában az angol csapatok dominálnak, addig az UEFA kupában spanyol egyeduralom jelentkezett. A német Werder Bremen mellett itt három spanyol gárda áll még, az Osasuna, a Sevilla és az Espanyol.

április 18. A magyar politika és közvélemény egy részét sokkolóan érte, hogy nem Magyarország és Horvátország, hanem Lengyelország és Ukrajna kapta a 2012-es közös lebonyolítású Európa Bajnokság rendezési jogát. A magyar közvélemény megosztott az ügyben, míg a szurkolói társadalom egyértelmüen örül a Platini vezette döntéshozó bizottság elutasításának.

április 19. Gólokban gazdag, kiütéses gyözelmet aratott a Spanyol Kupa elödöntöjében a Barcelona a Getafe ellen. Azonban a mérközés föleg Messi szenzációs góljáról marad emlékezetes, az argentín játékos a félpályáról indulva mindenkit kicselezett – még a kapust is – és így rúgott szenzációs gólt.

április 22. Szokatlanul korán lett olasz bajnok az Internazionale, ráadásul veretlenül, szóval még ha a kizárások és pontlevonások miatt kicsit csonka is az ezévi calcio, azért az Internazionale érdemeit el kell ismerni.

Gilicze László