CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. május 12., szombat 22:57


Az MKB Eurolasing Sopron Pécsett egyenlített!

Jöhet az ötödik meccs!

Csapatunk magabiztos játékkal győzött Pécsett a bajnoki döntő 4. mérkőzésén, kiegyenlítve a párharc állását. Döntés kedden, Sopronban!

MiZo-Pécs 2010 - MKB-EUROLASING SOPRON 68-81 (17-24, 14-17, 23-21, 14-19)

Pécs, 5000 néző Jv.: dr. Vígh, Földházi

MiZo-Pécs 2010: Iványi 26/6, Fegyverneky 7, Dapo 10, Vajda 11/3, Béres 10 Cs.: Bujdosó 4, Dojcinovic -

MKB-EUROLEASING SOPRON: Németh 4, Honti 16/6, Gorbunova 20/3, Cserny 24/9, Matovic 11 Cs.: Branzova 4, Horváth Zsuzsa 2, Károlyi -, Kocsis -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 26/64 41% ill. 25/56 45%

3-pontos dobószázalék: 3/17 18% ill. 6/15 40%

Büntető dobószázalék: 13/18 72% ill. 25/27 93%

Lepattanó: 23 ill. 48

Szerzett labda: 17 ill. 10

Eladott labda: 9 ill. 19

Gólpassz: 10 ill. 13

Fault: 24 ill. 22

IBM: 102 (Iványi 31) ill. 127 (Cserny 35)

A bajnoki döntő negyedik összecsapására ismét fehérbe öltözött a lelátó pécsi része. Sokan látogattak ki a mérkőzésre a napsütötte szombat délutánon, várva a hazai győzelmet, mely a bajnoki címhez vezet. Sopronból is rég nem látott nagy létszámban érkeztek lelkes szimpatizánsok, akik abban bíztak, hogy meg tudjuk hiusítani a pécsi reményeket, és kiharcoljuk egy ötödik, mindent eldöntő mérkőzés jogát.

Elszánt arcok néztek szembe egymással a csapatok bemutatásakor. Mindkét fél győzni jött a pécsi csarnokba, ahol ezúttal is pokoli hőség volt, pedig a mérkőzés még el sem kezdődött.

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, Előbb Szásá, majd Kata is betalált. A hazaiaknál a rutinos Béres kezdte meg a pontgyártást (2. perc 2-4). Szásá triplája után 5 ponttal ugrottunk meg, mely persze ezen a szinten nem számít soknak. Kemény párharcoknak lehettünk szemtanúi. Mi cseréltünk először, Betty helyén Horváth Zsuzsi lépett pályára a 4. perc végén (7-9). Matke a hatalmas füttyszó ellenére is biztosan értékesítette a plusz büntetőt, majd Zsuzsi átadásából Szásá volt eredményes egy kontra végén (5. perc 7-14)! Rátgéber László Fegyverneky Zsófiának adott pihenőt, harcba küldve Bujdosó Nórát a 6. percben. Dapo szedte le trükkösen a palánk alatt Szásáról a shortját, de mégis ukrán játékosunk kapott faultot, akit ezt követően lecserélt Székely Norbert vezetőedzőnk. A 8. perc elején Réka szerzett labdát Vajda Anna mellől, és végig vezetve a labdát, könnyű ziccert dobott. A 9. percben Dapo és Matke akadt össze, mely után a hazaiak játékosa elterült. A fél pécsi kispad a pályán termett, de a játék mehetett tovább. Tőlünk nem lehetett látni pontosan, mi történt, de a pécsi hangosközlő – nem éppen sportszerű módon – az égbe kiabálta, hogy „Leütötte Dapot!” Pillanatok alatt felforrt a hangulat a pályán és a nézőtéren egyaránt. Az utolsó támadásból mi szereztünk kosarat Réka révén, így 7 pontos előnnyel zártuk az első 10 percet (17-24).

A hazaiak hozhatták a labdát, de Iványi kihagyta a ziccert. Réka a túloldalon triplával köszönte meg Betty átadását (12. perc 17-27). Jól védekeztünk, de Iványi Dalmát az utolsó pillanatban nem tudtuk megállítani. A 14. percben Bettytől Kocsis Bogi kezébe került a karmesteri pálca. A szenzációsan játszó Cserny Réka újabb triplát helyezett el a pécsi gyűrűbe (23-34). A 16. percben Szását kellett lecserélni miután Béressel vívandó harc közben összementek. Horváth Zsuzsa középtávoliját követően 15 pontra duzzadt a különbség. Rátgéber László időt kért (16. perc 23-38). Kifejezetten jól játszottunk, és bíztunk a hasonló folytatásban. Kiváncsian vártuk, mit talált ki ezúttal az időkérés alatt a hazaiak szakvezetője. Biztos nem egy labdaeladást, ami bekövetkezett, igaz megleptük ellenfelünk egy letámadással. Iványi Dalma vette ismét hátára csapatát, a lepattanóért folytatott harcban Matke faultolta. Ez már a 3. hibája volt centerünknek, le kellett ültetnünk. Iványi Dalma villant ismét, majd Réka precíz átadását váltotta pontokra Albena. Vajda Anna jegyzett triplát a 18. percben (29-40). Érthetetlen módon kapkodásba ment át a játékunk, a hazai közönség pedig fergeteges buzdításba kezdett. Az utolsó támadást a pécsiek vezethették, de sikeresen levédekeztük ellenfelünk (31-41).

Betty elhibázta a triplát, de visszaszedtük a támadót, és Kata gondolkodás nélkül beszórt egy trojkát! A túloldalon nem más, mint Iványi Dalma ért el három-pontost (34-44). Honti Kata is fantasztikus teljesítményt nyújtott, ahogy a csapat minden tagja. Kata újabb triplája után időt kért a pécsi szakvezetés (24. perc 37-51). Remek hangulat uralkodott a soproni szurkoló-táborban, de a hazaiak is beleadtak mindent. A két tábor sportszerű hangcsatát vívott a nézőtéren. Letámadásra tértek át a fehér mezesek, kérdés volt, hogy bírják ezt. Cserny Réka továbbra is ontotta a gólokat (26. perc 39-55). Sajnos a 26. percben egy sportszerűtlen hiba is becsúszott nála, mely után Iványi dobhatott két büntetőt. Majd Réka elhelyezte a 3. tripláját is ! Sajnos a 27. percben megkapta 4. személyi hibáját, így - a hátralevő hosszú idő miatt - nem lehetett pályán tartani játékosunk. Sajnos ez meg is törte a lendületünk, a hazaiak újult erővel vetették magukat harcba, élükön Iványi Dalmával, aki szokás szerint fáradhatatlannak bizonyult. A 29. percben már csak 8 pontra volt tőlünk a MiZo, szinte felrobbant a csarnok a hangzavarban (52-60). Székely Norbert időt kért. Újabb eladott labdánk után 6 pontra jöttek fel a hazaiak Bujdosó ziccerével. Szásá negyed végi duplája hihetetlen fontos volt (54-62)!

Nagyon kemény utolsó 10 perc elé néztünk a pécsi katlanban, ahol Fegyverneky Zsófia indította útjára a labdát. Iványi Dalma került dobóhelyzetbe, de ezúttal a gyűrű tövére dobta a labdát. Két percet kellett várni az első kosárra a negyedben, mely Kata nevéhez fűződött. Fiatal irányítónk dobott olyan szenzációs kosarat, melyet az NBA-ben is napokig ismételnek! A 34. percben Szásá is bemutatott egy fantasztikus mutatványt miközben faultolták. Majd ismét ő került a középpontba (54-71). A hazaiaknál Iványit kellett ismét említeni. Amikor kezdett neccessé válni, mindig kirángatta csapata szekerét a kátyúból. Oda kellett figyelnünk a faultokra, melyek néhány játékosunknál kezdtek kritikus értéket mutatni (Kata és Réka is 4-4 hibával állt). 5 perc volt már csak hátra, amikor Rátgéber László időt kért, hogy egy utolsó rohamra vezényelje csapatát. Jött is a soros letámadás. Közel egy percen keresztül birtokoltuk a labdát, miután több alkalommal is visszaszereztük a letámadót. Pontot azonban nem sikerült szereznünk. Ellentétben Iványi Dalmával, igaz a fáradtságtól az ő keze is megremegett a büntetők során. Matke viszont higgadtan értékesítette a büntetőket (58-73). A Pécs azonban továbbra sem adta fel, és gyorsan dobott 4 pontot. A kipontozódás először Fegyverneky Zsófiát érte utol a 38. perc közepén. Másfél perccel a vége előtt ismét időt kértek a pécsiek (64-77). Elég reménytelennek bizonyult a helyzetük, de érthetően megpróbáltak még kitalálni valamit, de ezt már csak mi veszíthettük volna el. Az utolsó perc már az ünneplés jegyében telt el. Okosan járattuk a labdát, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést! A két szurkolótábor perceken át tartó fantasztikus ünneplésbe kezdett. Jogosan, ez a kosárlabda - egyik - ünnepe volt!

Döntés kedden, Sopronban!

Székely Norbert: "Drámai mérkőzésen a lepattanó labdák döntöttek. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzés, elsősorban azért, mert hideg fejjel és meleg szívvel tudtunk kosárlabdázni. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást!"

Forrás: www.wb-sopron.com