CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 13., vasárnap 12:14


A város partnerként tekint a helyi vállalkozókra

A város partnerként tekint a helyi vállalkozókra

A helyi vállalkozók számíthatnak az önkormányzat koordináló, együttműködő szerepére, mindarra a segítségre, amelyet az önkormányzat saját hatáskörben megtehet.

A gazdaság mindennek az alapja, ezért a gazdasági élet helyi szereplőire, a vállalkozókra partnerként tekint az új városvezetés – fejtette ki Dr. Simon István a soproni kereskedelmi és Iparkamarában tartott vállalkozói fórumon, amelyen a helyi kamara és az ipartestület képviseltette magát.
Az alpolgármester azt is elmondta: a vállalkozók számíthatnak az önkormányzat koordináló, együttműködő szerepére, mindarra a segítségre, amelyet az önkormányzat saját hatáskörben megtehet annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások terveinek kiteljesedését a maga eszközeivel előremozdítsa.


Dr. Simon István az önkormányzat gazdasági helyzetéről és a jövőbeli városfejlesztési tervekről tájékoztatta a jelenlévőket. A kialakult élénk eszmecsere során, többek között szó esett a belváros funkcióváltásáról, az egyetemmel való együttműködésről, egy multifunkcionális kiállítócsarnok szükségességéről, a poncichter negyed kialakításáról, a szőlészek-borászok gondjairól, Sopron logisztikai központi szerepének erősítéséről, a Fertő-tavi vizitelep hasznosításáról, és arról, hogy a vállalkozói javaslatok, észrevételek
Horváth Vilmos, a soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette: a hazai kis- és középvállalkozók érdekeinek érvényesítését ,,államilag korlátozzák” számos olyan központi intézkedéssel, amellyel szemben segíteni a kis- és középvállalkozók helyzetét, annál is inkább, hogy a foglalkoztatottak több mint 70 százalékának adnak munkát a hazai vállalkozások, ezért szükség van az együttgondolkodásra és a döntésekben való gyorsaságra.


Dr. Simon István leszögezte: a városvezetés érdemi párbeszédre és együttműködésre törekszik a helyi vállalkozókkal, akikkel együtt közös érdeke a fejlődés, amiből egész Sopron profitál, ezért a vállalkozói eszmecseréket, a városfejlesztéssel kapcsolatos témákban rendszeressé teszi a jövőben.


BTÉ