CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 14., hétfő 21:15


Fraknó túra 2007 - civilek a soproni tájért

Fraknó túra 2007 - civilek a soproni tájért

Több, mint négyszáz soproni vállalkozott arra, hogy 2007. május 13-án, a Madarak és Fák Napja alkalmából, a régi hagyományoknak megfelelően, gyalogszerrel eljusson a burgenlandi Rozália-hegység tetején lévő kápolnához.

A túra Görbehalomtól indult, majd a túrázók a Hidegvíz-völgyérintése után 11-kor már az Asztalfőnél jártak.

Itt írta alá négy civil szervezet azt az együttműködési szerződést, melynek céljai a soproni táj fenntartható fejlődésére, használatára és megtartására irányulnak. Ezért a felek megállapodtak abban, hogy együttműködés elsősorban a kölcsönös információcserét jelenti az egyes tevékenységekre vonatkozóan, különösképpen a kultúr- és vidéki tájkép gondozása, a turisták és helyi lakosok tudatosságának emelése, minden tájfenntartó tevékenység egyeztetése, tervek, programok készítése, marketingtevékenységek, kölcsönös támogatás az EU források elnyeréséhez terén.

A megállapodást a Soproni Városszépítő Egyesület, a Perkovátz Ház Baráti Köre, a Castanea Egyesület és a Sopron-hegység Natúrpark Egyesület írta alá.


Ezután Szikra (Sieggraben) érintésével a Rozália kápolnához érkeztek a túrázók, ahol Fraknó polgármestere Frau Reismüller köszöntötte a soproniakat.



T.T.