CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 15., kedd 17:11


Négyszáz férőhelyes egyetemi kollégiumot avattak

Négyszáz férőhelyes egyetemi kollégiumot avattak

A Baross utcában a kétmilliárd forint értékű beruházás keretében épült meg a VUK diákhotel PPP, azaz magánbefektetői program keretében.

Alig egy éve kezdődött el a kollégiumépítés-, illetve –bővítés sorozata a Nyugat-Magyarországi Egyetemen – fejtette ki köszöntőjében Prof. Dr. Faragó Sándor rektor, aki hangsúlyozta: a Nyugat-Magyarországi Egyetem jelenleg már a korszerű infrastruktúrában is versenyképesnek számít a magyarországi felsőoktatási intézmények sorában, amit az akkreditációs bizottság vizsgálata is megerősít.


- A beruházás során megvalósult minőség a selmeci-soproni küldetésnek a szellemében a hallgatók szolgálatát helyezi mindenek fölé a magas színvonalú pedagógiai feladatok ellátása érdekében – tette hozzá a rektor, aki a városnak is megköszönte a beruházás megvalósulásához nyújtott hatékony segítséget.

A közel kétmilliárd forintos beruházás magántőke bevonásával megvalósuló diákhotelt az egyetem húsz éven keresztül visszabérli a beruházótól. Az állam diákonként havonta ötezer forint plusz lakhatási támogatást fizet az egyetemnek. Az intézmény diákonként havonta 41.700 forintot fizet a kivitelezőnek, a diákok pedig havi 18 ezer forintot fizetnek a lakhatásért.

Négyszáz férőhelyből háromszázhatvanat bérel az egyetem, negyvenet pedig piaci alapon értékesítenek. Az épületben szauna, tekepálya, edző- és aerobikterem is van.

Az átadáson jelen volt Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára is, aki kifejtette reményét, hogy az új beruházás megvalósulásával az intézmény még inkább betölti a régióbeli szerepét.

(sopron.hu)