CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. május 15., kedd 19:56


Hírek, események a megyéből

Madarak és Fák Napja megyei rendezvénye

Május 16-án, szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmény, a csermajori Ujhelyi Imre Élelmiszeripari Közép- és Felsőfokú Szakképző Iskola és Kollégium lesz a helyszíne a 2007. évi Megyei Madarak és Fák Napi rendezvénynek.

A program 8.00 órakor Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Kárpáti László, a Fertő-Hanság és Őrségi Nemzeti Park igazgatója és Kálmán Gyula, a középiskola tanára köszönti a résztvevőket, ezután 8.30 órától a középiskola tanulóinak műsorát láthatják az érdeklődők. 9.00 órától játékos vetélkedő és erdei akadályverseny keretében mérhetik össze erejüket és tudásukat a diákok.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 12.30 órakor kerül sor.
*

Tíz éves jubileum és megyei elismerés

Fennállásának 10 éves jubileumát ünnepelte május 13-án, vasárnap a Gyarmati Nyugdíjas Klub. Az ünnepségen a megyei önkormányzat képviseletében Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke vett részt, aki a jubiláló szervezet tagjai mellett annak vezetőjét, Mayer Józsefnét külön is köszöntötte. A klubvezető részére „a nyugdíjas közösségért végzett kimagasló és eredményes tevékenysége elismeréseként” Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét adta át.
P.Z.


*
Ismét napirenden a megyei kórház jövője

A megyei közgyűlés május 18-án, pénteken 9.00 órakor rendkívüli - munkatervben nem tervezett - ülést tart. A képviselők elé terv szerint 4 előterjesztés kerül, ezek közül egyértelműen a legfontosabb és legaktuálisabb témaként a „Struktúramódosítás, hatékonyság növelési intézkedések a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban” címet viselő anyag, amely éppen a rendkívüli testületi ülés apropóját adja.

Mint ismeretes a megyei képviselők április 20-i ülésükön – első olvasatban - már tárgyaltak a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház struktúra-átalakításával kapcsolatos elképzelésekről, a kormány egészségügyi reformja nyomán az intézményben szükségszerűen megteendő lépésekről. A képviselők akkor – egyhangú döntéssel – úgy határoztak, hogy a struktúra-átalakítással kapcsolatos végleges döntést május 18-án, rendkívüli ülés keretében hozzák meg. Egyben felkérték az intézmény főigazgató-főorvosát, dr. Varga Gábort, hogy a kórház struktúra átalakítását részletesen dolgozza ki és legkésőbb 2007. május 18. napjáig terjessze a közgyűlés elé.P.Z.