CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. május 18., péntek 20:08


Kell egy kis pihenés

Kell egy kis pihenés

Jönnek a meleg nyári hónapok, és a szeszélyes időjárás mellett nagyon sok nyári fesztivált is hoznak magukkal. Az előző évekhez hasonlóan idén is szeretnénk foglalkozni ezekkel és egy kis pihenésre csábítani lapunk olvasóit.

Már csak azért is érdemes foglalkozn a fesztiválokkal, mert a paletta évről-évre változik. Idén például búcsút vehetünk a Budapest Parádétól, a szervezők elképzelései tavaly nem annyira jöttek be, idéntől ez a fesztivál megszűnik, talán majd egyszer feltámad hamvaiból. A Parádé Bónuszt megtartják ugyan, de a kaminos-felvonulós-ünneplős-tömegszereplős-Andrássy utas képek a múlté. Lesz Sziget, immáron 15. alkalommal, 2007. agusztus 8-15. között, nulladik napi LGT koncerttel. Határon túli, elsősorban erdélyi olvasóinknak (és persze mindenkinek, aki júliusban Marosvásárhelyre utazik) ajánljuk a Félsziget fesztivált (Marosvásárhely, 2007. július 25-29.) Idén is lesz EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ebben az évben Debrecen ad otthont a rendezvénynek. A Vekeri-tó partján július 24-29. között tölthetnek önfeledt pillanatokat egymással az egyetemisták és a főiskolások. Ha Sopron, akkor VOLT - lehetne ez is a VOLT fesztivál szlogenje idén, mindenesetre nagyon neves nemzetközi előadókat köszönthetünk majd Sopronban július 4-7. között. Kapolcs és a Művészetek völgye idén is várja a látogatókat 2007. július 27 - augusztus 5. között, de aki másfajta kikapcsolódásra vágyik, nézzen el júliusban a Veszprémi Utcazenei Fesztiválra.

A fenti ízelitőből látható, hogy fesztiválok idén is lesznek. A Fesztiválgájd rovat - ahogy az előző években már megszokhattuk - május közepétől - azaz mostantól - kezdve kapcsol újra kettes fokozatba, és a következő hetek során igyekszünk minél több fesztiválról érdekes ajánlókat tárni olvasóink elé. Már csak azért is, mert az általunk bemutatni szándékozott fesztiválok többsége már nem csupán a zenéről szól, és szeretnénk felvillantani ezt a másik oldalt is.

Bacsárdi László