CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. május 20., vasárnap 16:43


Tisztújító kongresszus - újraválasztották Orbán Viktort

Sopron bemutatkozó standdal vett részt a kongresszuson

Sopron bemutatkozó standdal vett részt a kongresszuson
Tisztújító kongresszus - újraválasztották Orbán Viktort

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.
Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbán Viktorra 1608 támogató szavazat érkezett. A 2022 szavazásra jogosult küldöttből 1714-en vették fel a szavazólapot, az urnában 1656 szavazólap volt, ebből érvénytelen 9, ellenszavazat 39 volt - jelentette be Kontrát Károly a szavazatszámláló bizottság képviseletében.

A küldöttek tapsviharral fogadták a bejelentést és a színpadra lépő Orbán Viktort. Az újraválasztott pártelnök ezután kezdett az kongresszusi beszédébe. A Fidesz elnöke azt mondta, megtisztelve érzi magát, hogy újra rábízták a párt vezetését, és megköszönte a felé áradó szeretet és bizalmat.

A beszéd után jelentették be, hogy Kósa Lajosra 1534-en, Pokorni Zoltánra 1509-en, Pelczné Gáll Ildikóra 1394-en, Varga Mihályra pedig 1608-an szavaztak. A felvett szavazólapok száma 1714 volt, az urnában lévő szavazólapok száma 1680, érvénytelen szavazat kettő volt.

A Fidesz elnöksége a küldöttek nagy tapsa mellett a színpadra vonult és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) képviselőitől mindegyikük egy-egy nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret kapott. Szájer József levezető elnök lezárta a kongresszust, amely a Szózat közös eléneklésével ért véget.
*

Rendkívüli érdeklődés kísérte Sopron bemutatkozását a Fidesz-kongresszuson. A standra Orbán Viktor elnök személyesen is ellátogatott.

A kongresszus egyik kísérőrendezvényeként a soproni önkormányzat standjánál filmvetítéssel, soproni kiadványokkal, könyvekkel, bor-és pogácsakóstolóval került sor a városbemutatóra.



MTI - fidesz.hu- cyberpress.hu