CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 22., kedd 08:48


Három napos ingyenes tréninget szerveztek a Szociális Foglalkoztatóban

Három napos ingyenes tréninget szerveztek a Szociális Foglalkoztatóban

Szülők Iskolája címmel ingyenes tréninget szervezett a Fogjuk a kezed Egyesület. A Szociális Foglalkoztatóban megtartott 3 napig tartó rendezvényen a speciális nevelési igényű gyermekek szülei osztották meg tapasztalataikat egymással.

Magyarországon egyre több iskolában kerül előtérbe a gyermekek érdekeit szolgáló kooperáció kiépítése. Ebben nyújthatnak segítséget különböző képzések, összejövetelek. Sopronban a Fogjuk a Kezedet Egyesület a hétvégén Szülők Iskolája címmel szervezett ingyenes tréninget az Oktatási Minisztérium és a Sulinova Kht. támogatásával.
A Szociális Foglalkoztatóban megtartott 3 napig tartó rendezvényen a speciális nevelési igényű gyermekek szülei osztották meg tapasztalataikat egymással.

A 30 fős csoportokba egész nyugat-dunántúlról érkeztek jelentkezők. A nyilvános értekezleteken a nevelés problemáinak megvitatása mellett felmerült témaként a szülő és a pedagógus közötti kommunikáció fontossága.

A 3 napig tartó tréningre meghívást kapott a Kincsesház Magániskola vezetője Rab András, aki munkatársaival együtt ötleteket adott arra, hogy a szülők otthon hogyan foglalkozzanak, játszanak gyermekeikkel, necsak okosan de fejlesztő módon is.
(Sopron TV)