CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 23., szerda 13:18


Június a Deák téren

Június a Deák téren

A Deák tér rehabilitációs programjának kivitelezése ütem szerint halad; az útépítés befejezése után lényegesen csökken a por és a zaj mennyisége; egyelőre a sok a zajt okozó gép miatt a tér por- és zajterhelése is nagy.

Június elejéig a Deák tér útaszfaltozása az északi (páratlan) oldalon befejeződik .A déli (páros) oldalon – a Csatkai utcától a Batsányi utcáig – az út alapjainak kialakítását és a szegélykövek elhelyezését végzik. Az aszfaltozást a parkolók és járdák térkövezése követi, a tér belső részein a parképítés, amely során térköves, és a gyöngykavicsos sétáló utakat alakítanak ki, és padokat, ivó kutakat telepítenek.

A Csatkai utca – Batsányi utca közötti szakaszon végső helyére kerül a Deák szobor. A térnek ezen a szakaszán folyamatosan zajlanak a parkosítási munkák, haladnak a forráspatak kőburkolatának kialakításával és a meder gyöngykavicsos feltöltésével is.

A Batsányi utca - Mátyás király utca közötti szakaszon már elkészültek a nagymedence szerkezetépítési munkálatai, amelyek a vízi kompozíció kivitelezésével folytatódnak.

A Közösségi Tér szerkezete elkészült, folytatódik a külső és belső burkolás, továbbá a villamos és gépészeti munkálatok.

Az Erzsébet utca és a Mátyás király utca közötti szakaszon zajlik a park és a sétautak kialakítása. A Virágok Templomának építése az új, módosított tervek szerint júniusban a szerkezet előkészítésével folytatódik.

A Mátyás király utca és Gyóni Géza utca közötti szakaszon az interaktív szökőkút építése, a vízi-gépészeti és kőburkolási munkálatok végzésével folyamatos.

(cyberpress.hu)