CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. május 23., szerda 22:42


Olasz tanácsadók Sopronban

Olasz tanácsadók Sopronban

 Az Európai Unióval fémjelzett Urb Art program részeként működő városfejlesztési tanácsadó projektre sikerrel pályázott Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata dr. Fodor Tamás vezetésével. Ennek az elnyert – nem forintosítható - támogatásnak az eredményeként május 21-től 23-ig az „Európai Bizottság” két olasz szakértője: a firenzei Giorgio Risicaris építész és Camilla Righini, az asszisztense a városfejlesztésben dolgozó soproni szakemberek segítségével megvizsgálta a városfejlesztési lehetőségeket és szándékokat, ismerkedett Sopron történelmével, építészetével, és természetesen magával a várossal.

Találkoztak és konzultáltak a nem a városházán dolgozó szakemberekkel is, többek között a turisztikai-, a kulturális élet vezetőivel, a Soproni Városszépítő Egyesület elnökével, a GySEV képviselőjével, az Örökségvédelmi Hivatal illetékesével és a Nyugat-Magyarországi Egyetem küldöttével. Meghívták a találkozóra az üzleti szektor, a sport, a Nemzeti Park, valamint a kistérség vezetőit is, ők azonban most nem tudtak részt venni az eszmecserén.

 Az EU által finanszírozott munka júniusban folytatódik Sopronban, amikor is a két olasz szakember már konkrét javaslatokkal, tanácsokkal érkezik városunkba, s az általuk kidolgozott megoldási lehetőségeket újra megvitatják a soproni illetékesekkel.
(cyberpress)