CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Kereskedelmi és Iparkamara

2007. május 23., szerda 23:33


„Első a gazdaság!”

„Első a gazdaság!”

"Első a gazdaság" címmel pályázatot hirdetett a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI) az egyetemi hallgatók részére.

A pályázat során azt várták a kiírók, hogy a gazdaság társadalmi-kulturális-politikai életben betöltött meghatározó szerepe, jelentősége jelenjen meg a pályamunkákban a vizuális művészeti eszközök segítségével.


Olyan képzőművészeti alkotásokat – fotókat, grafikákat, karikatúrákat, kollázsokat, szobrokat, interneten megjeleníthető munkákat) vártak, amelyek nyilvános bemutatásával, népszerűsítésével befolyásolni lehet az embereknek, a döntéshozóknak a gazdaság szerepéről, - és közvetve - a gazdasági érdekképviseleti szervezetekről alkotott véleményét; valamint népszerűsíteni lehet a Nyugat-Magyarországi Egyetemet és hallgatóit.

A pályázat kiírói szerint a vállalkozások, a gazdasági érdekképviseleti szervezetek tapasztalatai szerint a társadalomban, az országos és helyi vezetőkben nem eléggé tudatosodott, hogy a társadalom egészét érintő kérdésekben figyelembe kell venni a gazdaság meghatározó, végső soron döntő tényező; és ebből következően a gazdasági érdekképviseleti szervezetekkel való konzultáció sokat segíthet a társadalmat érintő döntések meghozatalakor.

A pályázatra 6 egyetemi hallgató 7 pályaműve érkezett.

A beérkezett munkákat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége, Mészáros György, a NYME – Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója és Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke értékelte.

Az értékelők szerint a meghirdetett pályázati célt egyetlen pályamű sem érte el.

A pályázók közül pénzbeli elismerésben részesült Borsa Aliz Krisztina, „Nyissunk a világgazdaság felé!” pályázatával; Szedlák Nikoletta „Csavar” plasztikájával, Szabó Klára Petra, „Gazdaság triptichon” című pályázatával és Simon Péter A „XXI. század”és „20,- Ft” című pályázatával. Dicséretben részesült: Körtvési Szabina („Összefogás, Kapcsolat, Egység”) és - Krizsanovszki Máté („Egymásra épülő elemek”).

(cyberpress.hu)

Fotó: SopronTV