CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. május 25., péntek 20:50


Újabb hálózatot építenek a szocialisták

Demokráciában megengedhetetlen és elfogadhatatlan a szocialisták által alkalmazott kulcspozíciók kisajátítása

Újabb hálózatot építenek a szocialisták

- Újabb szocialista párti hálózat épül az ország egész területén közpénzen, európai közpénzek elszívására - mutatott rá Széles Sándor Máriakálnok polgármestere, a Felső-Mosoni Dunatáj Önkormányzati Társulás elnöke mai soproni sajtótájékoztatóján, amelyet Sopronban, a Hotel Szieszta előtt tartott, azon, a helyszínen, ahol tudomása szerint csaknem 150 helyi vidékfejlesztési iroda vezetőinek kiképzése zajlik.

Széles Sándor elmondta: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot írt ki Helyi Vidékfejlesztési Iroda cím elnyerésére, olyan irodákra, amelyek a 207-2013-as időszakban a vidékfejlesztésben meghatározó szerepet töltenek be, kistérségenként akár 1 milliárd forintot oszthatnak szét.

- Mára kiderült a nagyon szigorúnak tűnő pályázat valójában csak formalitás volt, valójában volt MSZP-s polgármesterek, a fiatal baloldalhoz köthető személyek, MSZP-tagok kapták meg a megbízatást. A szocialisták így építik az országos hálózatukat, amelyet adott esetben kampánycélokra is tudnak majd használni, hiszen országosan egyértelművé vált, hogy minden szakmai érvet figyelmen kívül hagytak a vidékfejlesztési programok helyi megvalósítását, illetve a pályázati pénzek felhasználását koordináló nyertes HVI-k esetében – mondta Széles Sándor.

- Demokráciában megengedhetetlen és elfogadhatatlan a szocialisták által alkalmazott kulcspozíciók kisajátítása, azért, hogy uniós pénzekre tegyék a kezüket – szögezte le a politikus.

Joggal kérdezhetik az önkormányzatok, hogy megfelelő volt-e a döntéssorozat a jelöltek kiválasztása esetében? Joggal tehető fel a kérdés, hogy a folyamatos kormányzati pénzelvonás , megszorítások mellett, az MSZP-SZDSZ –koalíciónak ezen a módon kell-e pénzt és munkát adni belső embereinek? Mert a Fidesz szerint : nem – szögezte le Széles Sándor.
(cyberpress)