CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. május 29., kedd 22:58


Megyei hírek, események

Együttműködési megállapodás a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a CSEMADOK között


Május 30-án Győrött, a Megyeházán kerül sor a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a Szlovákiai Társadalmi és Közművelődési Szövetség (CSEMADOK) közötti gyüttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. A dokumentumot Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke és Hrubik Béla, a CSEMADOK Országos Választmányának elnöke látja el kézjegyével.

Győr-Moson-Sopron megye és a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség együttműködésének hivatalos formában történő megerősítése - a politikai hátteret biztosítva - hozzájárulhat a fenntartható fejlődés, a társadalmi kohézió feltételeinek biztosításához és a sokoldalú együttműködés eredményeinek a lakosság általi felhasználásához a határ mindkét oldalán.
A megyei képviselő-testület április közgyűlésén tárgyalta a témát és egyhangú határozattal az együttműködési megállapodás aláírása mellett döntött.


Alakuló ülést tart Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közbiztonsági és Védelmi Tanácsa

Május 30-án, szerdán 14. 00 órakor Győrött, a Megyeházán tartja alakuló ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közbiztonsági és Védelmi Tanácsa, melynek létrehozásáról a megyei képviselő-testület 2006 decemberi, tagjairól pedig 2007. április 20-i ülésén döntött. (A megyei közgyűlés a Közbiztonsági és Védelmi Tanács mellett további két konzultatív testület felállítást is elhatározta, így Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Esélyegyenlőségi Tanácsát, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Idősügyi Tanácsát is létrehozta.)

A közgyűlés döntése szerint a Közbiztonsági és Védelmi Tanács 11 taggal működik majd a jövőben. A testület a május 30-i ülésén elnököt és elnök-helyettest választ, valamint dönt ügyrendjéről is.

Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közbiztonsági és Védelmi Tanácsa megválasztott tagjai
dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke
Méri Attila, közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok tanácsnoka Balka Zsolt, Matrix Police megyei megbízottja
Balog Ferenc, Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség megbízottja
Cseri József, dandártábornok, határőr igazgató, Győri Határőr Igazgatóság
Gangl András, Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetség vezetője
dr. Gorgosilits Fábián, r. ezredes, megbízott megyei rendőr-főkapitány
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője
Halász István, a Tápszentmiklósi Polgárőr Egyesület vezetője
ifj. Kósa Mihály, a Győrasszonyfai Polgárőr Egyesület titkára Pesztenlehrer Lajos, tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója
Stipkovits Pál, megyei képviselő


Megyei pályázatok 2007.

A felhívásban foglaltak szerint május 2-áig kellett beérkezniük a Megyeházára azoknak a pályázatoknak, melyekkel a támogatást szolgáló pénzeszközökre  lehetett pályázni.
A megyei alapokra 6 nagy témacsoportban (területfejlesztési-környezetvédelmi-mezőgazdasági; egészségmegőrző és nyugdíjas szervezeteket támogató; oktatási-kulturális-sport; nemzetiségi tevékenységet támogató; polgárőrségeket és önkéntes tűzoltóságokat támogató; külkapcsolati és idegenforgalmi) 30 millió forintot különített el a megyei önkormányzat a 2007. évi költségvetésében.
A 6 nagy témakörre közel 1200 db pályamunka érkezett, ezek közül a legtöbb pályázatot kulturális, egészségügyi és sport témában nyújtották be.
A pályázatok beérkezésését követően azok rendszerezése, döntés-előkészítése megtörtént.
A közgyűlés szakbizottságai a napokban kezdik meg a pályázatok értékelését, bírálatát, majd döntést hoznak a támogatásól, illetve az odaítélt pénzeszköz nagyságáról.
P.Z.