CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2007. május 30., szerda 23:06


XVI. Soproni Borünnep

XVI. Soproni Borünnep

Ma már nemzetközi mércével mérik a soproni borokat, miként a művészeti együtteseink teljesítményét is – mondta Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester a soproni Városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyen a 16. alkalommal megrendezésre kerülő Soproni Borünnepet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.


A hétvégén kezdődő Soproni Borünnep a civil összefogás valamint a hazai települések közötti és a nemzetközi kapcsolatteremtés szép példája, amelyet Sopron önkormányzata is támogat – tette hozzá alpolgármester, aki elmondta: a Soproni Borünnepre idén 2,8 millió forintot fordít a város. Ennek része a technikai háttér, a helyszín biztosítása, és a szervezők pénzbeli támogatást is kapnak.

- Ahogy Sopron város polgárainak, úgy nekünk, városvezetőknek sem mindegy, milyen sikere lesz a három napos rendezvénynek, annak a kora nyári ünnepnek, amelyre határon túlról és Magyarország más városaiból is érkeznek résztvevők: zenészek, táncosok. Büszkén mutatjuk meg zene-, tánc és borkultúránkat, és a világra nyitottan építjük kapcsolatainkat - a XVI. Soproni Borünneppel is – mondta az alpolgármester.

A szervező, Sopron Város Fúvószenekara nevében Vörös Péter titkár beszámolt a három napos rendezvény részletes programjáról. A Fő téren 28 borosgazda 14 faházban kínálja borait, akik között idén fertőmeggyesi (Mörbisch) borászok is lesznek. A színes zenekari program során 3 külföldi vendégzenekar is bemutatkozik.

A program június 1-jén 16.30 órakor kezdődik és 22 óráig tart. Szombaton, június 2-án 14 és 22 óra között várják az érdeklődőket Sopron Fő terére a bor és a zene közös élvezetére. Vasárnap 14 órakor kezdődik és este 8 óráig tart a színes program, amelyet a Sopron Város Fúvószenekara házigazdaként zár.

(BTÉ)