CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2007. jĂşnius 02., szombat 15:10


Vámos Települések I. Országos Találkozója

Vámos Települések I. Országos Találkozója

Vámosgyörk, június 1–3.

 Az önálló magyar Vám- és Pénzügyőrség megalakulásának 140. évfordulója alkalmával 11 község – Vámosújfalu, Vámospércs, Vámosszabadi, Vámosgyörk, Vámosatya, Nemesvámos, Vámosoroszi, Sajóvámos, Vámosmikola, Somogyvámos, Vámoscsalád – június 1. és 3. között Vámosgyörkön tartja meg első országos találkozóját.

 Az első napon filmvetetéseken, valamint a music pubban látják vendégül a látogatókat. A rendkívül gazdag június 2-i programot a rendezvény fővédnöke, dr. Nagy János vezérőrnagy a Vám- és Pénzügyőrség és Soós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg.

 A zászlós felvonulást követően bemutatják a települések kulturális életét, színjátszók, énekkarok, táncegyüttesek lépnek fel. A tudományos kerekasztal keretében érdekes történeteket hallgathatnak meg a résztvevők a települések történetéből, életéről. A kiállításokon különböző vállalkozások mutatják be termékeiket. Nagy érdeklődésre tarthat számot a motorostalálkozó és -kiállítás is. Fogatbemutató és borverseny gazdagítja a napi programot, valamint megalakul a Vámos Települések Szövetsége.

 A Vám- és Pénzügyőrség saját standot működtet a rendezvényen, ahol bemutatja a testület munkáját. A programban kutyás bemutató és a Vám- és Pénzügyőrség Zenekarának térzenei műsora is szerepel.

Ausztriában, Szlovákiában és Romániában összesen tizenegy vámos nevű település van. Szlovákia és Románia négy községének képviselői már az első magyarországi találkozón részt vesznek.
(cyberpress)