CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2007. június 04., hétfő 10:31


Sikeres volt a XVI. Soproni Borünnep - Képriporttal frissítve

Sikeres volt a XVI. Soproni Borünnep

Ma már nemzetközi mércével mérik a soproni borokat, miként a művészeti együtteseink teljesítményét is. A zene és a bor együtt jó kedvre deríti az embereket és megvidámítja a együttlétet.

A hét végi rendezvény sikerét a folyamatosan zsúfolásig megtelt Fő téri helyszín, a résztvevők magas száma, az elfogyott bor mennyisége, a remek Fő téri hangulat egyaránt tükrözte.

A rendezvényre, amelyen idén 28 borosgazda 14 faházban kínálja borait, a határon túlról és Magyarország több városából érkeznek résztvevők: zenészek, táncosok, és természetesen látogatók is.

A borünnepet a városvezetés nevében Mágel Ágost önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) nyitotta meg. Természetesen a jó kezdeményezéseket a város is magáénak érzi, ezért a Soproni Borünnepet idén 2,8 millió forinttal támogatta.

Mágel Ágost köszöntötte a gazdákat, a vendégeket, a zenészeszeket és táncosokat. Elmondta: ő maga is foglalkozik szőlőtermeléssel és borászkodással, ezért pontosan tudja és értékeli mindazt, a nehézséget, amellyel a borászoknak munkájuk során meg kell küzdeniük. Többek között a gyakori mostoha időjárási viszonyok teremtette körülmények között kell a bortermelőknek egyre jobb minőségű borokat előállítaniuk, úgy, hogy versenyképesek legyenek az ország többi bortermelő vidékével, és az EU-s borok minőségével is.

Mágel Ágost megköszönte, hogy kitartó és fáradságos munkájukkal a helyi borosgazdák a soproni borvidék jó hírnevéért dolgoznak, és annak elfogadottságát immár nemzetközi szinten is növelik.

A bor, a gasztronómia része, így együtt a muzsikával és a tánccal a kultúránk része is. Ezt a három elemet ötvözi a borünnep, úgy, hogy közben a közösséget is egybekovácsolja – mondta Mágel Ágost, aki a megnyitót követően személyesen ellátogatott minden kiállító borosgazdához.

(sopron.hu)