CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2007. június 04., hétfő 15:03


Focinapló - 2007. Május

Focinapló - 2007. Május
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 9. Az MLSZ döntése alapján – némi meglepetésre – az újpesti Szusza Ferenc stadionban játszották a Magyar Kupa ezévi döntõjét. A Kispest és a Debrecen találkozóján kb. 6.000 nézö elött 1:1 és 2:2 után sem bírt egymással a két gárda, végül büntetõrúgások után a kispesti csapat emelhette magasba a serleget, és indulhat a nemzetközi porondon.

május 16. Glasgowban játszották az UEFA-kupa döntöjét, ahol idén spanyol házidöntõt játszottak. Egy izgalmas, változatos találkozón a rendes játékidõben nem bírt egymással a Sevilla és az Espanyol (2:2), a tizenegyesek után azonban a Sevilla diadalmaskodott, ezzel megvédve a tavalyi címét. Ilyen utoljára 1986-ban történt meg, akkor a Real Madrid tudott duplázni.

május 20. Franciaországban idén is nagy fölénnyel lett bajnok az Olimpique Lyon, míg Németországban a Stuttgart lett a bajnok, meglepetés, hogy a Bayern München még a dobogóra sem tudott felférni. Angliában a Manchester United idén ismét megtörte a Chelsea utóbbi években tartó egyeduralmát.

május 23. Athénban komoly biztonsági intézkedések mellett rendezték meg a Bajnokok Ligája döntõjét. Egy erõs második félidõt produkáló találkozón a jól védekezõ Milan visszavágott a Liverpool csapatának a korábbi legendás vereségért, most 2:1-re gyözni tudott, így négy angol gárda között sikerült diadalmaskodnia. A mérkõzés lefújása után többször is összecsaptak az angol és az olasz hívek.


május. 26. Befejezödtek a magyar elsö osztály küzdelmei is. Bajnok lett – immáron harmadszorra – a Debrecen, második az MTK, harmadik a Zalaegerszeg, õk indulhatnak még az Intertoto kupában. Kupagyöztes a Kispest, a Sopron a 10. helyet szerezte meg. A másodosztályban lépéshátrányba került a Ferencváros a Nyíregyházával szemben, így egyáltalán nem biztos a feljutásuk.

Gilicze László