CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. június 07., csütörtök 23:39


Tanulmányozzák a magyar közigazgatást

Tanulmányozzák a magyar közigazgatást
Harminc fős szakmai delegáció érkezett csütörtökön Sopronba Baden-Würtenberg tartományból, hogy a közigazgatási rendszerrel ismerkedjenek

Csütörtökön délelőtt egy harminc fős német csoport látogatott a soproni Városházára, ahol előadásokat hallhattak a helyi szakemberektől a magyar államigazgatásról, az önkormányzatiság felépítéséről és működéséről, valamint a nemzetiségek szerepéről. Az egy napos előadássorozat elején a Ludwigsburgi Államigazgatási Főiskola diákjait és professzorait dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte, aki nemcsak a tudomány szerepére hívta fel a figyelmet, hanem városunk értékeire, szépségeire is.

Peter Raviol professzor, a küldöttség vezetője elmondta, hogy muzsikusként járt először Sopronban, az Evangélikus templomban, méghozzá 1981-ben, így számára szembetűnő az a fejlődés, amin azóta a város keresztülment. Érdeklődéssel figyelik Sopront, hiszen a tanulmányútjukon a fő célpont Bécs és Pozsony közigazgatási - államigazgatási rendszerének megismerése, ehhez kiegészítésként kapcsolódik csupán a városunkban eltöltött egy nap szakmai tapasztalata.
(cyberpress.hu)