CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. június 08., péntek 09:26


A Soproni Rendőrkapitányság jelenti

Kék hírek

Kék hírek

 2007. június 7-én délelőtt Sopronban az egyik hipermarketben két személy különböző illatszereket próbált meg 55.026 Ft értékben eltulajdonítani. A biztonsági személyzet tetten érte őket és értesítette a rendőrséget. Az ügyben a rendőrség lopás miatt büntetőeljárást indított.

 2007. június 7-én reggelre virradóan Sopronban, a Táncsics utcában az egyik lakóház előtti parkolóból ismeretlen személy eltulajdonított egy PIAGGIO NRG típusú motorkerékpárt és ezzel kb. 250.000 forint anyagi kárt okozott.Az ügyben ismeretlen tettes ellen, lopás miatt büntetőeljárás indult.

 2007. június június 7-én 01.33 órakor a Győri Rendőrkapitányág ügyeletére érkezett egy bejelentés, mely szerint ,,Sopronban hamarosan pokolgép fog robbanni az egyik szórakozóhelyen”. A bejelentést követően a rendőrjárőrök a megadott szórakozóhelyre mentek, ahol a tanúkutatás és egyéb bevezetett intézkedéseket követően a szórakozóhelytől nem messze igazoltattak egy férfit, aki az elszámoltatás során elismerte, hogy ő jelentette be a bombafenyegetést. Nevezett személy ittas volt, és ezért nem engedték be a szórakozóhelyre. Ellene közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás.

 2007. június 7-én Újkér község belterületén a rendőrjárőr ellenőrzés alá vont egy személygépkocsit, melyben 4 fő utazott. A személyek gyanúsan viselkedtek, ezért az igazoltatás és további ellenőrzés során a gépkocsi utasteréből előkerült egy táskából kb. 16 gramm marihuána és kb. 2 gramm fehér por, ami feltehetően anfetamin származék. A kihallgatások során ketten elismerték, hogy korábban kábítószert fogyasztottak, illetve a gépkocsi utasainál megtartott házkutatások során 10 tő indiai kenderpalánta, valamint kábítószer fogyasztására használatos eszközöket foglaltak le. A személyek ellen büntetőeljárás indult a Soproni Rendőrkapitányságon.