CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2007. június 10., vasárnap 21:03


Megújul a Fenyő téri iskola környéke

Megújul a Fenyő téri iskola környéke

Felújítják a Fenyő Téri Általános Iskola előtti útszakaszt, parkolókat alakítanak ki és parkosítják a Rák-patak partját – jelentette be a tegnapi helyszíni bejárás alkalmával dr. Simon István alpolgármester. Az eseményen jelen volt dr. Komornoki László, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Kovács Antal ágazatvezető is.

A Fenyő téri Általános Iskola mögötti téren tartott sajtótájékoztatón dr. Simon István alpolgármester elmondta: még a télen keresték meg a környékbeli szülők, az iskola és az ott lakók, hogy valamit tenni kellene, mert áldatlan állapotok uralkodnak a Fenyő téren. Egy helyszíni bejárást követően döntött úgy a városvezetés, hogy leaszfaltozzák az úttestet, 45 parkolót alakítanak ki és parkosítják a patak partját.

A sajtótájékoztató időpontjában még javában folyt az aszfaltozás. A munkálatok egy hónapja kezdődtek, és várhatóan két hét múlva kerül sor az út és a parkolók, a rendbetett, parkosított környezet átadására. A munkálatokat, amelyel összesen 15 millió forintba kerülnek, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. végzi.