CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2007. június 11., hétfő 15:25


Egy hónap s VOLT

Egy hónap s VOLT

Július 4-től július 8-a hajnalig tart az idei VOLT fesztivál. Minden eddiginél nevesebb külföldi fellépők, magyar zenekarok, családi programok – ezek várnak idén a fesztivál látogatóira.

Július első napjain évek óta a VOLT Fesztivál résztvevői töltik el városunkat, fiatalok és idősebbek érkeznek az ország minden tájáról, hogy négy napot eltöltsenek a Hűség városában. Egészen pontosan. Idén július 4-én kezdődik és július 8-a hajnalig tart az idei VOLT Fesztivál. A korábban csak magyar zenekarokat szerepeltető zenei rendezvény – az elmúlt évekbeli trendnek megfelelően - az idén is neves külföldi előadókat vonultat fel: az amerikai The Roots, az angol The Prodigy valamint a szintén az USA-ból érkező Korn zenekarok ismerősen csenghetnek sokak számára. Akárcsak a "hagyományos" magyar zenekarok, amelyek nélkül napjainkban egy fesztivál nehezen képzelhető el: Pál utcai fiúk, Zanzibár, Hiperkarma, Yonderboi, Tankcsapda, Kisál és a borz. De a zenei paletta mellett még sok más érdekes program lesz, így napközben a családosok részvételére is számítanak a szervezők.

A jegyárak idén is emelkedtek, a napijegy elővételben 5500 Ft, helyszínen 6000 Ft, a négynapos bérlet elővételben 12900 Ft, helyszínen: 15900 Ft. Az idei év egyik újdonsága, hogy kombinált bérlet is váltható (25000 Ft-ért), amely a VOLT Fesztiválra és Balaton Soundra (www.balatonsound.hu) is érvényes.

Az idei évtől a fesztivál ideje alatt a Kisalföld Volán üzemelteti a VOLT BUSZ-t, amely a belváros és a VOLT Fesztivál között közlekedik a fontosabb csomópontok érintésével.

Idén már a május végén megnyílt budapesti VOLT BOLT-ban üdülési csekkel és Sodexho kultúra utalvánnyal is lehet Sziget, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, illetve VOLT-Balaton kombinát bérletet vásárolni. Így a budapestieknek, vagy a Pestre utazóknak nem kell a Sziget irodáig zarándokolniuk az Óbudai Szigetre, hanem a belvárosban is hozzájuthatnak az említett fesztiválok bérleteihez. A VOLT BOLT-ban természetesen "hagyományos módon", vagyis készpénzért is lehet bérletet váltani. Mindemellett fesztiválok merchandising termékei: pólók, pulcsik, kitűzők, iletve más, egyedi tervezésű, limitált példányszámú pólók és más ajándéktárgyak is megtalálhatók itt.

A rendezvényről, ahogy az elmúlt évek során is tettük, ebben az évben is szeretnénk a helyszínről jelentkezni.

Bacsárdi László